Border Collie Köpek Özellikleri

06-09-2020 16:01
Border Collie Köpek Özellikleri

Border Collie

 Border collie köpek ırkı, en zeki köpek cinsi olarak bilinir. Gerçekten de oldukça zeki, dayanıklı ve sevimli köpeklerdir. Birlikte eğlenceli ve hareketli zaman geçirecek bir evcil hayvan arıyorsanız border collie cinsi köpekler tam size göre. Border collie köpekler enerjisi yüksek, çevik, zevki, eğitilmeye oldukça müsait ve insanlarla iyi iletişimiyle ünlenmiş köpeklerdir. Bu özellikleriyle tüm dünyada popüler olan bu sevimli canlılar ülkemizde de oldukça tercih edilen bir köpek ırkı.

 

 Border collie köpek ırkının ortalama yaşan süresi 10 ile 14 yıl arasında değişmektedir. Yetişkinlik dönemlerinde erkeklerin ortalama ağırlıkları 14 ile 20 kilogram arasında değişirken, dişilerde ortalama ağırlık 12 ile 19 kilogram arasında değişmektedir. Erkek border collie köpekler yetişkinliklerinde 48 ile 56 santimetre arasında büyür, dişiler yetişkinliklerinde 46 ile 53 santimetre arasında büyümektedirler.

 

 

Border Collie Kökeni

 Border collie köpeklerin kökeni İngiltere ve İskoçya arasındaki sınır bölgesine dayanmaktadır. Bu bölgede yaşayan çiftçiler koyun sürülerini engebeli arazide güdebilecek, uzun mesafelere dayanıklı bir çoban köpeği yetiştirmek istiyorlardı ve uzun süren uğraşlar sonunda başararak border collie ırkı köpekleri yetiştirmeyi başardılar. Border collie köpekler günümüzde hala dünyanın en iyi koyun güden köpeği unvanını korumaktadır.

 

 

Border Collie Fiziksel Özellikleri

 Kaslı bir vücut yapısına sahip border collie köpeklerin gözleri çoğunlukla koyu renklidir. Kulakları genellikle yarı dik olan bu sevimli canlıların tüyleri orta uzunlukta çift katmanlı ve ipeksidir. Border collie köpeklerin tüy renkleri siyah-beyaz, siyah-gri, düz siyah ya da üç renkli olabilmektedir. Boynu yeleli olan border collie köpeklerin kuyrukları tüylüdür.

 

 

Border Collie Karakteri

 Border collie köpekler doğası gereği oldukça aktif köpeklerdir ve insanlarla beraber vakit geçirmekten oldukça keyif alırlar. İçgüdüleri oldukça kuvvetli olan bu sevimli canlılar bu özelliği sayesinde, çoban köpeği olarak kullanılmalarının dışında arama kurtarma köpeği görevini de başarılı bir şekilde üstlenirler. Zeki köpekler arasında ilk sıralarda bulunan border collie köpekler eğitilmeye oldukça uygundur. Komutlara karşı her zaman duyarlı davranan bu canlılara dilediğiniz eğitimi kolayca verebilmeniz mümkün.

 İnsanlarla yakın ilişki kurmayı çok seven border collie köpekler çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarınızla da oldukça iyi anlaşabilen köpeklerdir. Sıcak kanlı yapısı ve sevecen tavrı her zaman sempatik davranışlarla karşılaşmanıza olanak sağlayan bu köpekler bulunduğu her ortama kolayca adapte olabilirler. Yalnız kalmayı ve hareketsiz durmaktan hoşlanmayan bu köpekleri sürekli olarak aktif tutmalı, hareket ettirmelisiniz. Oyun oynamayı ve koşmayı çok seven bu köpekler uzun süre ilgisiz ya da hareketsiz kaldıklarında depresyona girebilirler.

 

 

Border Collie Köpek Bakımı

 Border collie köpeklerin bakımındaki en önemli konu egzersizdir. Oldukça enerjik olan bu köpeklerin egzersiz ihtiyaçlarını karşılamak ve enerji ihtiyacını karşılayacak yüksek proteinli köpek maması ile beslenmesi oldukça önemlidir. Border collie ırkı köpekler oldukça enerjik olduğu için dış mekan yürüyüşlerinizde mutlaka köpek tasması kullanmanız köpeğinizin güvenliği için önemlidir. Bunun yanı sıra border collie köpeklerin tüylerinin bakımının da düzenli olarak yapılması gerekmekte, uzayan tırnaklarının kıvrılarak patisine batmasını önlemek için rutin olarak kesilmesi gerekmektedir. Son olarak tüm diğer evcil hayvanlar gibi bu sevimli canlıların da sağlıklı bir yaşam sürmesi için aşılarının düzenli yapılması ve rutin veteriner kontrollerinin aksatılmaması önemlidir. Köpeğiniz için gerekli tüm köpek eşyaları ve malzemelerini online petshop mağazamızdan orijinal ürün garantisi, uygun fiyat, hızlı kargo gönderimi avantajıyla satın alabilirsiniz.

 


 

 

İlginizi Çekebilir : Pomeranian Köpek Özellikleri

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.