Jack Russell Terrier Köpek Özellikleri

12-10-2020 12:05
Jack Russell Terrier Köpek Özellikleri

Jack Russell Terrier

 Jack Russell Terrier cinsi köpekler oldukça geniş bir aile olan terrier ırkı köpekler ailesindendir. Toprağı kazma huyları ile anılan bu sevimli köpekler aynı zamanda oldukça meşhur köpeklerdir. Maske filminde oynamış ve tüm dünyada ünlenmiş jack russell terrier ırkı köpekler ülkemizde de oldukça popülerler. İlk olarak 18. Yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkan jack russell köpekler o dönemlerde av köpeği olarak yetiştirilmekteydi. Jack russel terrier köpekler günümüzde av köpekliğinin yanı sıra şov köpeği, bekçi köpeği gibi görevleri rahatlıkla üstlenebilirler.

 

 Jack russell terrier köpeklerin ortalama yaşam süreleri 13 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Küçük ırk köpekler arasında bulunan bu sevimli canlılar erkekler 25 ile 38 santim arasında büyürken, dişiler yetişkinliklerinde 23 ile 36 santimetre arasında büyümektedirler. Erkek jack russell terrier köpeklerin büyüdüklerinde ortalama ağırlıkları 6 ile 8 kilogram arasındayken, dişilerde ortalama ağırlık 5,5 ile 7,5 arasında değişiklik gösterebilir.

 


 

Jack Russell Terrier Karakter Özellikleri

 Bu sevimli canlıların karakter özellikleri de bir o kadar sevimli diyebiliriz. Oldukça enerjik olan jack russell terrier köpekler gün boyu koşuşturabilirler. Koku alma duyuları çok gelişmiştir ve yaşadıkları ortamı hemen sahiplenme eğilimindedirler. Oyun oynamaya bayılan ve oldukça zeki olması nedeniyle birçok oyunu kolaylıkla öğrenebilen bu canlılarla çeşitli oyunlar oynamak için bolca köpek oyuncakları sahibi olmanızı öneririz. Enerjik oluşu ve tüm gün oradan oraya koşma istekleri nedeniyle bu sevimli köpekler apartman yaşamına zaman zaman adapte olmakta zorluk yaşayabilmektedir. Bu nedenle bir jack russel sahiplenmeyi düşünüyorsanız apartman dairesi yerine geniş bir bahçenizin olması bu köpekleri daha çok mutlu edecektir. Elbette ki bahçeyi ve geniş alanları seven bu canlıları apartman dairelerinde de besleyebilirsiniz ancak bu köpeklerin rutin olarak enerjilerini harcamaları gerektiğini unutmamalı, her gün en az iki kere köpeğinizin egzersiz ihtiyacını karşılamalısınız.

 Jack russel terrier köpeklerin havlama eğilimleri yüksektir ve insanlarla havlayarak iletişim kurmaya bayılırlar. Bu nedenle oturduğunuz binada ya da çevrenizde köpek havlamasından rahatsızlık duyan insanlar varsa bu konuyu biraz düşünmenizi tavsiye ederiz. Çocuklarla arası iyi olan jack russell terrier köpek ırkı diğer köpeklerle ve kedilerle pek iyi anlaşamazlar. Daha önce sahiplendiğiniz evcil hayvanlarınız varsa ve bir jack russell sahiplenmek istiyorsanız, yavruluk döneminde aileye katılmasını sağlayarak diğer evcil hayvanlarınızla büyümesini sağlamanızı öneririz. Yavruluktan itibaren birlikte büyüdüğü kedi ve köpeklerle sorunsuz yaşadıkları bilinmekte ancak yetişkinlik döneminde yeni evcil hayvanlarla çok anlaşamadıkları gözlemlenmiştir. Jack russel terrier köpek ırkı yabancılara karşı her zaman nötr yaklaşır, tehlike hissetmediği sürece saldırgan tavırlar sergilemezler. Bu sevimli canlılar sürekli ilgi bekleyen köpekler grubundandır. Bir jack russel terrier ırkı köpek sahiplendiğinizde gün içerisinde bol bol onunla ilgilenmeli, oyunlar oynamalı, ona vakit ayırmalısınız. Aksi halde bu sevgi yumakları kolaylıkla depresyona girebilirler.

 


 

Jack Russell Terrier Bakımı

 Jack russell terrier köpek ırkının bakımı diğer köpeklere oranla daha kolaydır diyebiliriz. Bu sevimli canlıların tüylerinin kısa oluşu tüy bakımını kolaylaştırmaktadır. Haftada bir kez köpek tarağı ile yapılacak tüy bakımı bu canlılar için yeterli olacaktır. Enerjik olmaları sebebiyle beslenmelerinde protein, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayan premium köpek maması çeşitlerinin tercih edilmesi önerilmektedir. Rutin egzersizler bu köpekler için olmazsa olmazdır. Enerjilerini mutlaka atmaları gerekir, aksi halde mutsuz olurlar. Köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerde köpeğinizi soğuktan, yağmurdan ya da sıcaktan korumak için köpek kıyafetleri kullanabilirsiniz. Köpek kıyafetleri sayesinde hem köpeğinizin sağlığını koruyabilir hem de köpeğinize cool ya da şirin bir görünüm sağlayabilirsiniz. Köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerden sonra kulaklarını mutlaka kontrol etmelisiniz. Küçük boyutlarıyla her yere girip çıkan jack russell köpeklerin kulaklarına kolaylıkla yabancı cisimler kaçabilmektedir. Uzayan tırnakları düzenli olarak kısaltılmalıdır. Tüm evcil hayvanların ihtiyacı olan gerekli aşıları ve köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için gereken rutin veteriner kontrollerini yaptırmanız dışında jack russell terrier köpeklerin bakımı için önemli bir konu bulunmamaktadır. İhtiyacınız olan köpek maması, köpek tasması, köpek taşıma çantası, köpek yatağı gibi köpek eşyalarını online petshop mağazamızdan orijinal ürün garantisi, kredi kartına taksit seçeneği, kapıda ödeme imkanı ve güvenle satın alabilirsiniz.

 


 

 


 

İlginizi Çekebilir : Border Collie Köpek Özellikleri, Karakteri ve Bakımı

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.