Maine Coon Kedi

29-07-2020 17:25
Maine Coon Kedi

Maine Coon 

 Maine coon kedi ırkı Kuzey Doğu Amerika’ya özgü oldukça kökeni eski bir kedi cinsidir. Denizcilerin Amerika’ya olan seferlerinde uzun tüylü bir kedi ırkı getirmeleriyle ortaya çıktığı düşünülen maine coon kedisi daha sonra yerel kısa tüylü kedilerle çiftleşerek günümüzdeki halini almıştır. Uzun tüyleri sayesinde hem çok tatlı görünmekte hem de kış aylarında soğuk havalara karşı kendini korumaktadır.

 Ülkemizde çok popüler olmayan maine coon cinsi kediler Amerika’da oldukça popüler bir kedi ırkıdır. Özellikle insanlara karşı olan sevgi dolu yaklaşımı, sadık oluşu ve etkileyici görünümüyle geniş kitlelerin beğenisi kazanmış maine coon kediler ülkemizde pahalı fiyatlara sahiplendirilmektedir.

 Maine coon kedi ırkının yaşam süreleri 12 ile 17 yıl arasında değişiklik göstermekte olup ortalama uzunlukları yetişkinlik dönemlerinde 1 metredir. Erkeklerde yetişkinlik dönemlerinde ortalama ağırlıkları 5,9 ile 8,2 kilogram arasında değişiklik gösterirken, dişilerin ortalama ağırlıkları 3,6 ile 5,4 kilogram arasında değişiklik göstermektedir.

 


 

Maine Coon Kedisi Görünümü 

 Maine coon kedi ırkı ilk olarak görünümüyle dikkat çeken bir kedi ırkıdır. Bu kediler en büyük kedi ırkları arasında bulunmaktadır. Maine coon kedilerin kaslı, oldukça gelişmiş gövde yapısı ve kalın bacakları ilk dikkati çeken fiziksel özelliklerindendir. Yuvarlak gözlere sahip olan maine coon kedilerin kulakları sivri yapılı ve diktir. Genellikle gözlerin yeşil, altın ve bakır renklerinde olan maine coon kedilerin tüy yapıları oldukça parlaktır. Genellikle tüylerinin rengi kahverengi tonlarında olsa da hemen hemen her renkte tüy yapısı olan maine coon kediler görülmektedir. Maine coon kedilerin vücutlarının şekli dikdörtgeni andırmaktadır ve bedenlerinin olgunlaşma süreci 3 ile 5 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

 


 

 

Maine Coon Kedi Karakter Özellikleri

 Maine coon kediler sevecen, nazik ve insana düşkün kişiliği ile bilinirler. Özellikler çocuklarla oldukça iyi anlaşabilmesi nedeniyle çocuklu ailelerin tercih olmaktadır. Yaşamı boyunca kibar davranışlar sergileyen maine coon kediler asla kin tutmazlar ve kimseye zarar verecek davranışlar sergilemezler. Diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi anlaşabilen maine coon kediler özellikle beraber büyüdükleri her hayvanla yaşamı boyunca dostluklarını sürdürebilirler. Diğer evcil hayvanlarla yetişkinlik dönemlerinde dikkatli şekilde tanıştırıldıklarında da anlaşmaları mümkündür. Manie coon kedi ırkının karakter özellikleri sayesinde yaşamı boyunca hem sizinle hem de diğer evcil hayvanlarınızla ömür boyu dostluk kuracağından emin olabilirsiniz.

 


 

Maine Coon Bakımı

 Maine coon bakımı diğer tüm evcil hayvanlarda olduğu üzere özen gösterilmesi gereken bir konudur. Öncelikle rutin veteriner hekim kontrolleri ve aşıları yapılması oldukça önemlidir. Diğer en önemli konu ise maine coon kedilerin yoğun tüy yapısı nedeniyle tüy bakımıdır. Rutin olarak tüy bakımı yapılması bu kediler için önem arz etmektedir. Petshop mağazamızda satışa sunulan kedi tarağı ya da tüy toplama eldiveni ile rutin olarak haftada en az iki kez tüylerinin taranması ve ölü tüylerinden arınması maine coon kedi bakımı için önemlidir. Suyu çok fazla sevmeyen maine coon kedileri yıkamanız önerilmemekle beraber ihtiyaç halinde senede bir kez ılık suyla yıkayabilirsiniz.

 Tüm kedi ırklarının bakımında olduğu gibi bu kedilerin de mama ve su kaplarını düzenli olarak temizlemelidir. Maine coon kedilerin beslenmesi sağlıklarına doğrudan etki etmektedir. Beslenmelerinde her daim premium kedi maması kullanmanız önerilmektedir. Kedi mamasını gün içerisinde tazesiyle değiştirecek şekilde verilmesi önemlidir, böylece kediniz her zaman taze mama tüketebilir. Son olarak kedi mamasının yanında her zaman taze su bulunmasına özen göstermelisiniz, böylece kedinizin istenmeyen yerlerden su içmesinin önüne geçebilirsiniz. İhtiyacınız olan kedi yatağı gibi tüm kedi eşyaları ürünlerini online petshop mağazamız Petza.com.tr'den orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi, kapıda ödeme seçeneği ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

 

 
 
İlginizi Çekebilir : En Güzel Kedi İsimleri
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.