Ragdoll Kedisi

16-08-2020 23:27
Ragdoll Kedisi

Ragdoll Kedisi

 Ragdoll kedisi diğer kedi ırklarına göre oldukça yeni bir ırk olarak tanımlanabilir. Raggdol kedi ırkı 1963 yılında Kalifornia’da ortaya çıkmıştır. Ragdoll kedisi safir mavisi gözleri, ipeği andıran tüyleri sayesinde kısa sürede dünyada ünlenmiş bir kedi ırkıdır. Büyük kedi ırkları kategorisinde bulunan ragdoll kedi ırkının ortalama yaşam süresi 12 ile 17 yıl arasında değişmektedir. Yetişkin bir ragdoll kedisinin ortalama ağırlığı 4,5 ile 10 kilogram arasında değişiklik gösterebilir.

 

Ragdoll Kedisi Fiziksel Özellikleri

 Ragdoll kedisi, İran kedisi ve Angora kedisine benzeyen orta uzunlukta ipeksi tüylere sahiptir. Tüyleri uzun olan ragdoll kedileri de olabilmektedir. Ragdoll kedilerinin tüylerine dokunulduğunda tavşan kürküne benzer yumuşaklık hissedilir. Gözleri her zaman parlak mavi renkte olan ragdoll kedilerinin tüylerinin rengi ise değişebilmektedir. Ragdoll kedi ırkının tüyleri 3 farklı desende görülebilir;


1.Beyaz eldivenli ragdoll kediler, bu tüylerde yüz, kulaklar ve kuyruk ile bacaklar koyu renkli olmasına karşın patiler beyazdır.


2.Eldivensiz ragdoll kediler, bu tür ragdoll kedilerde kulak, kuyruk ve yüz koyu rengi olmasına karşın bacaklar ve patiler beyaz renklidir.


3.Tek renkli ragdoll kediler, bu tür ragdoll kedilerde genellikle tüyler tek renktedir. Renkli ragdoll kedilerin tüyleri mühür de olabilmektedir. Çikolata rengi, kahve, lila, mavi renkleri beyazla uyum içerisindedir.


 Ragdoll kedisi, renk olarak krem, mavi, mühür, leylak ve çikolata gibi çeşitli tonlarda olabileceği gibi kaplumbağa kabuğu ve tekir işaretleri gibi varyasyonlar da görülebilmektedir. Ragdoll kedilerin tüyleri yavruluk dönemlerinde soluk renklidir ve büyüdüklerinde kalıcı renklere dönüşür.

 

 

Ragdoll Kedi Karakter Özellikleri

 Ragdoll kedi ırkı estetik özellikleri ile dikkat çeken bir kedi cinsi olsa da, bu kediler için adeta bir dostluk abidesi demek abartı olmayacaktır. Ragdoll cinsi kediler hemen herkesle kolayca dostluk kurabilen bir sıcaklığa sahiptirler. Ragdoll kediler çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar. Bu özellikleri ile çocuklu aileler tarafından oldukça çok tercih edilmektedirler. Ayrıca ragdoll cinsi kediler diğer kedilerle ve köpeklerle de oldukça iyi anlaşabilen kedilerdir.

 Oldukça sevecen bir karaktere sahip ragdoll kedilerin pek enerjik olduğu söylenemez. Sosyal bir kedi olarak tanımlanabilirler ve zeki kedilerdir. En ilginç karakter özelliklerinden biri de ev içerisinde sürekli sizi takip etmeleridir. Öyle ki bu huyundan ötürü ragdoll kedilere yavru köpek lakabı bile takılmıştır. Oyun oynamayı çok seven ragdoll kedileri hem yavruluk dönemlerinde hem de yetişkinlik dönemlerinde her zaman sizinle oyun oynayabilirler.



Ragdoll Kedi Bakımı

 Ragdoll cinsi kedilerin bakımında önemli konulardan biri beslenmedir. Ragdoll cinsi kedilerin gelişimi yavaştır, olgunluğa ulaşmaları 4 yaşına kadar sürebilmektedir. Bu nedenle 4 yaşına gelene kadar beslenmelerine özen gösterilmelidir. Gelişimini sağlıklı şekilde tamamlaması için ragdoll kedilerin iyi beslendiğinden emin olunmalı, kaliteli kedi maması ile beslenmeye ihtiyaç duymaktadırlar. Ragdoll kediler beslenme konusunda oldukça dakiktir, bu nedenle kedinizin mamasını hep aynı saatte vermeniz gerekmektedir. Gelişim döneminde kedi vitamini takviyesi de gelişimleri için oldukça faydalı olacaktır.

 Ragdoll kedisi bakımında bir diğer önemli konu ise tüy bakımıdır. Tüylerinin yoğun oluşu nedeniyle ragdoll cinsi bir kediniz varsa haftada en az iki kez rutin olarak tüylerini taramanız ve kedinizi ölü tüylerinden arındırarak rahatlatmanız gerekmektedir. Ragdoll cinsi kedilerin diğer kedilere oranla tüylerinin taranmasından oldukça hoşlandığını da belirtmek isteriz. Kedinizin tüylerini taramak için online petshop mağazamızdan kedi tarağı ve ihtiyacınız olan tüm kedi eşyalarını güvenle satın alabilirsiniz. Son olarak tüm evcil hayvanların ihtiyacı olduğu gibi ragdoll kedilerin de sağlıklı bir ömür geçirmesi için rutin veteriner kontrollerini ve aşılarını yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

 


 

İlginizi çekebilir : Selkirk Rex Kedi Özellikleri

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.