Bengal Kedisi Özellikleri

16-07-2020 15:40
Bengal Kedisi Özellikleri

Bengal Kedisi


 Bengal kedisi oldukça kendine has görüntüsü ile ülkemizde ve dünyada oldukça popüler bir kedi ırkıdır. Dış görünüşüyle vahşi bir kedi gibi gözükse de oldukça sıcak kanlı bir karakterleri vardır. Oldukça meraklı bir yapısı olan bengal kedilerini gelin birlikte inceleyelim.

 Bengal kedileri, büyük kedi ırkları arasında yer almaktadır. Ataları asya leopar kedileri olan bengal kedi ırkı, genetik bilimciler tarafından farklı türde kedilerle leoparların çiftleştirilmesiyle üretilmiştir. Uzun yıllar süren çalışmaların arından başarıyla üretilen bengal kedilerinin türünün ortaya çıkması 20 yıl sürmüştür. Leopar desenleriyle ilgi çeken ben kedisi, bu desenleriyle oldukça dikkat çekici ve asil gözükmektedir. Bengal kedilerinin tüyleri turuncu, kahverengi ve altın sarısı renklerde olabilmektedir. Kürkünde bulunan benekler ise genellikle kahverengi ya da siyah renktedir.

 Bengal kedi ırkının ortalama yaşam süresi 12 yıl ile 15 yıl arasında değişmektedir. Yetişkin bir bengal kedisinin ortalama ağırlığı 3,5 ile 7 kilogram arasında değişiklik gösterebilir.


 

 

 

 

Bengal Kedisi Karakter Özellikleri


 Bengal kedisi su ile arası oldukça iyi olan kedi ırklarındandır. Yavruluk dönemlerinde bengal kedileri su ile korkutulmamış ise yüzebildiğini bile görmeniz mümkün. Oyun oynamaktan çok hoşlanırlar ve oldukça zekidirler. Bengal kedisine bir eşya fırlattığınızda, fırlattığınız eşyayı yakalayıp size geri getirecektir. At-getir oyunu bengal kedilerinin en sevdiği oyunlar arasındadır.

 Bengal kedi ırkı adeta insanlarla yaşamak için yaratılmıştır. İnsanlarla beraber vakit geçirmekten çok hoşlanırlar ve yalnız kaldıklarında depresyona girebilirler. Bu nedenle yoğun bir iş temposuna sahipseniz bengal kedisi sahiplenmeyi düşünmemelisiniz. Bengal kedileri ilginizi çekmek için tüm hünerlerini sergileyip durular ve beklediği ilgiyi almak için her zaman bir yol bulurlar. Diğer hayvanlarla da oldukça iyi anlaşan bengal kedileri özellikle evinizde beslediğiniz bir köpeğiniz varsa, köpeğinizin en iyi arkadaşı olmaya aday olabilir.

 Çok zeki olmasının yanında bir o kadar da meraklı olan bengal kedileri bu sebepten ötürü evinizi biraz dağıtabilir. Örneğin yemek yerken etrafınızda hiç durmadan dolanıyorsa mutlaka yediğiniz yemeği koklamak istiyordur ve yemeğinizi koklayana dek yanınızdan ayrılmayacaktır. Bengal kedisi meraklı olduğu zaman tek düşünmeniz gereken etrafta kokusunu kokladığı fakat bulamadığı bir şey olduğunu düşünmelisiniz. Örneğin soda içerken bile sodayı koklamak için meraktan deli olabilirler. Tavsiyemiz merak ettiği her şeyi bengal kedilerine koklatmanız ve onu rahatlatmanız. Aksi halde daha da huzursuzlanarak strese dahi girebilirler. Bir bengal kedisi sahiplenmeyi düşünüyorsanız diğer kedilere oranla daha fazla ilgi beklediklerini bilmeli ve bu ilgiyi kedinize verip veremeyeceğinizi düşünerek karar vermelisiniz.

 

Bengal Kedisi Bakımı


 Bengal kedisi bakımı oldukça kolaydır ve en önemli konu tüy bakımıdır. Bengal kedilerinin tüyleri kısa-orta uzunluktadır ve düzenli olarak taranması gerekmektedir. Haftada iki kez rutin olarak kedi fırçası ya da kedi tüy toplama eldiveni kullanarak tüy bakımının yapılması bengal kedisinin tüy bakımı için yeterlidir.

 Bengal kedilerinin yeterli derecede egzersiz yapmaya ihtiyacı vardır ve tırmanmayı da oldukça çok severler. Bengal kedilerinin egzersiz ihtiyacını karşılamak adına çeşitli kedi oyuncakları satın almanız gerekmektedir. Ortalama bir yaşam süresine sahip bengal kedilerinin beslenmesine özen gösterdiğiniz taktirde daha sağlıklı bir hayat yaşayabilir. Bengal kedilerinin beslenmesinde premium kedi maması tercihi yaşam sürelerini uzatmaya yardımcı olur ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için veteriner hekimler tarafından da önerilmektedir. İhtiyacınız olan tüm kedi eşyaları çeşitlerini orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi, kapıda ödeme imkanı ve uygun fiyat avantajıyla online petshop mağazamız Petza.com.tr'den satın alabilirsiniz.

 

kedi oyuncakları

 

 

İlginizi Çekebilir: Kedi İsimleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.