Bombay Kedisi Özellikleri

10-09-2020 16:46
Bombay Kedisi Özellikleri

Bombay Kedisi

 Bombay kedisi ya da "Siyah Panter” lakabıyla tanınan bu cool görünümlü sevimli canlılar ilk olarak 1970’li yıllarda ortaya çıkmıştır. Bombay kedisi, Burmese ve American Shorthair kedi cinslerinin çiftleşmesi sonucu elde edilmiş melez bir kedi ırkıdır. 1976 yılında resmi olarak kedi ırkları arasına katılmıştır. Bombay kedisi çekingen ve içe kapanık karakter özellikleriyle anılmaktadır. Yaşadığı eve ve ailesine alışma sürecini atlattıktan sonra son derece sevgi dolu, oyuncu yapıya bürünseler de zamanlarının çoğunu kendi kendine geçirmeleriyle de bilinirler.

 

 Bombay kedi ırkının ortalama yaşam süresi 15 ile 20 arasında değişmektedir. Yetişkinlik dönemlerinde ise ortalama ağırlıkları 6 ile 12 kilogram arasında değişebilir. Parlak ve simsiyah tüyleriyle gören herkesin bir daha baktığı bombay ırkı kedilerin diğer özelliklerini gelin birlikte inceleyelim.

 

 

Bombay Kedisi Fiziksel Özellikleri

 Bombay kedisi adeta pantere benzeyen görünümüyle diğer siyah kedilerden farklı bir fiziksel görünüme sahiptir. Tüyleri kısa, sık ve parlak olan bombay kedilerinin tüy renkleri siyahtır. Erkek bombay kedilerinin ağırlıkları dişilere oranla daha fazladır. Kafası yuvarlak biçimli olan bombay kedi ırkının bunları basık ve yuvarlaktır. Gözleri de yuvarlak olan bu sevimli canlıların göz rengi mavi tonları, bakır ya da altın rengindedir. Tüyleri gibi göz renkleri de parlaktır. Patileri yuvarlak, bacakları kaslı ve kuvvetlidir. Bombay kedi ırkının kuyruğu düzdür.

 

 

Bombay Kedisi Karakter Özellikleri

 Bombay kedi ırkının karakter özelliklerinin büyük kısmı Amerikan Shorthair kedilerle aynıdır. Oldukça sevecen karaktere sahip bombay kedi ırkı aynı zamanda oldukça da meraklıdır. Oyun oynamaya bayılan bombay kedi ırkı kediler oyun oynamaktan asla sıkılmazlar, bu nedenle bir bombay kedisi sahiplenmeyi düşünüyorsanız bol bol kedi oyuncakları edinmeniz tavsiye edilmektedir. Zira bu kediler için ne kadar çok oyun oynarlarsa o kadar çok mutlu olurlar demek yanlış olmaz.

 Bombay kedisi diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla oldukça iyi anlaşabilen kedi ırklarındandır. Özellikle çocuklarla kurdukları duygusal bağ sayesinde çocuklu aileler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Bulunduğu ortama kolayca adapte olabilen bombay kedisi insanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar ve yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. Bir bombay kedisi evde uzun süre yalnız başına kaldığında mutsuz olur ve depresyona girebilir. Bu nedenle bu sevimli canlılar evde uzun süreler yalnız bırakmamaya özen göstermelisiniz.

 

 

 

Bombay kedisi Bakımı

 Bombay kedisi bakımı oldukça kolaydır diyebiliriz. Bu sevimli canılar en uzun yaşayan kedi ırkları arasındadır. Ancak sağlık ve uzun bir hayat yaşaması için beslenmesinde kaliteli kedi maması çeşitleri tercih edilmelidir. Ayrıca beslenme alışkanlıklarının rutin olmadığını belirtmekte fayda var bu nedenle diğer kedilerin aksine bombay ırkı bir kediniz varsa yaş kedi maması ile sık aralıklarla kedinizi ödüllendirebilirsiniz. Kedi mama kabı ve su kabında sürekli mama bulundurmanız sağlıklı beslenmeleri için önemlidir. Bombay kedi ırkının tüy bakımı da oldukça kolaydır. Kısa tüylere sahip bombay kedisinin tüylerinin sıklıkla taranması gerekmez, haftada bir kez kedi tarağı ile taramanız tüy bakımı için yeterli olacaktır. Oyun oynamayı çok seven bu kedilerin bolca kedi oyuncağına sahip olması egzersiz ihtiyacını karşılayacağı gibi sizinle de eğlenceli zamanlar geçirmesini sağlayacaktır. Bir bombay kediniz varsa, tüm diğer evcil hayvanların da ihtiyacı olan rutin veteriner kontrollerini ve aşılarını eksiksiz yaptırmanız, sağlıklı ve uzun bir yaşam için önemlidir. İhtiyacınız olan tüm kedi eşyaları çeşitlerini online petshop mağazamızdan kapıda ödeme imkanı, hızlı kargo gönderimi, orijinal ürün garantisi ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilir : En Güzel 100 Kedi İsmi

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.