Erkek Kedi Kısırlaştırma

22-02-2021 23:11
Erkek Kedi Kısırlaştırma

Erkek Kedi Kısırlaştırma


Erkek kedi kısırlaştırma operasyonunun adı kastrasyondur. Erkek kediler ergenlik dönemine girdiğinde çiftleşmek isteyeceklerdir. Erkek kediler 6. Aydan itibaren çiftleşmek isteyip değişik sesler çıkarıp bağırıp ağlayabilirler. Hatta tuvaletlerini evin çeşitli yerlerine yapıp, erkek kedileriniz çiftleşmek için evin çeşitli yerlerine koku bırakabilirler. Bütün bu tepkileri içgüdüsel olarak çiftleşme isteğinden kaynaklanır. Eğer erkek kedinizin çiftleşmesini istemiyorsanız, böyle bir planınız yoksa kısırlaştırmak en doğru olandır. Erkek kedilerinizin kısırlaştırılması konusunda operasyondan önce endişelenmeniz normaldir. Bu durum kısırlaştırmanızı zorlaştırabilir fakat veteriner tarafında erkek kediniz kontrol edildikten sonra kısırlaştırma operasyonuna alınırlar. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan erkek kedileriniz kastrasyon operasyonunda minimum risk taşır. Kısırlaştırma operasyonu için erkek kedinizin 10-15 aylık olmasını beklemeniz daha doğru olur çünkü böylelikle erkek kediniz gelişimini tamamlamış olacaktır böylece erkek kedinizin ileride böbrek veya idrar yolu hastalıklarına yakalanma riski azalmış olur.
 
Erkek kedilerde kısırlaştırma dişilere göre daha kolay ve risksizdir. Operasyon saatlerce sürmez. Kısa bir işlemdir. Erkek kedi kısırlaştırma artık dikişsiz yapıldığı için kedinizin iyileşme süresini minimuma indirir. Kedinizin aksi bir durum olmadığı sürece aynı gün eve gönderilir. Kısırlaştırılmış kediler artık daha mutlu ve stressiz hayatlarına devam ederler. Kısırlaştırılmış erkek kedilerde testis kanserine ve diğer bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski ortadan kalkar. Kısırlaştırılmış kedilerin kızgınlık dönemlerinde balkondan, camdan aşağı atlayabilirler ve kendi hayatlarını riske atabilirler. Erkek kedi kısırlaştırma öncesinde 12 saat önceden kedinizin operasyona hazır olabilmesi için kedi maması ya da herhangi bir yiyecek yemesini kesmeniz gerekmektedir.


Erkek Kedi Kısırlaştırma Fiyatı Ne Kadar?


Erkek kedi kısırlaştırma operasyonu kedilerimizin sağlığı için önemli bir operasyondur. Kısırlaştırmadan önce agresif, mutsuz olan kedinizin kısırlaştırıldıktan sonra artık mutlu, oyuncu ve sakin bir kedi haline gelecektir. Kedilerimizin sağlığı ve mutluluğu bizim vereceğimiz paradan daha önemli olacağı için erkek kedi kısırlaştırma fiyatları aslında bizi pek zorlamayacaktır. Tek bir seferlik ödeyeceğimiz bir ücrettir. Erkek kedi kısırlaştırma fiyatları dişi kediye göre daha uygundur. Ortalama kastrasyon operasyonu yani erkek kedi kısırlaştırma fiyatı 2022 yılında ortalama 750 TL'dir. Bu bir seferlik verilen ücret olup çok fazla bir bütçe gerektirmez. Bu sayede erkek kedileriniz etrafa koku bırakmaktan vazgeçeceklerdir. Erkek kediler koku bıraktıklarında dişi kedilere göre daha ağır kokar ve temizlenmesi biraz daha uğraştırıcıdır. Etrafa tuvaletlerini yaptıklarında da temizlemesi çok kolay olmayacaktır ve temizlik malzemelerinin maliyetleri biraz daha artacaktır. Bu yüzden de erkek kedi sahipleri kısırlaştırma için verilecek ücreti gözden çıkarırlar. Böylelikle hem kendileri hem de kedileri daha rahat ve huzurlu yaşayacaklardır. Erkek kedi kısırlaştırma fiyatları bir kedinin sağlıklı ve mutlu yaşayacağı ömre sahip olmaları için gözden çıkarılamayacak kadar yüksek değildir. Çoğu erkek kedi sahibi verdiği ücretin kısırlaştırma sonrasında karşılaştığı kedisinin mutluluğu ile unutmaktadır.


Erkek Kedi Kısırlaştırma Sonrası Bakım


Kedinizi eve ilk getirdiğinizde kendindeyse onu tuvaletine götürmeniz faydalı olacaktır. Zira kediniz büyük ihtimalle veterinerde kaldığı sürede kendi tuvaleti olmadığı için kendini tutmuş olabilir. Ayrıca kedinizin ilk 24 saatte kusması olabilir, bu durum normaldir. Kedinize ameliyat süresi üzerinden 24 saat geçmeden mama ya da su vermemelisiniz. Aksi taktirde kediniz verdiğiniz suyu ya da mamayı kusacaktır. Kediniz anestezinin etkisiyle 24 saat boyunca sendeleyebilir, yürümesi değişebilir. Bu durum oldukça normaldir ve bu durum kedinizin vücudundan anestezi atılana kadar devam eder. Kedinizin uyumayı en sevdiği alanda sessiz ve karanlık bir ortam yaratarak dinlenmesini sağlayarak dostunuza yardımcı olabilirsiniz. Kısırlaştırma işlemi sonrası erkek kediler genellikle ertesi gün normal yaşamına dönmektedirler. Kediniz 24 saat sonra ilk mamasını yiyeceği zaman yaş kedi maması vermeniz tavsiye edilmektedir, böylelikle içeriğindeki bol su ve hazmının kolaylığıyla kediniz daha verimli beslenmiş olacaktır.

Erkek kediler kısırlaştırıldıktan sonra böbrek hastalıklarının önüne geçilmesi için kısırlaştırılmış kedi maması kullanılması gerekmektedir. Kısırlaştırılmış kedi maması erkek kedilerimizin kısırlaştırıldıktan sonra kilo alma ihtimalini azaltmaktadır. Böylelikle obeziteye giden yol kapanmış olur. Bunun yanı sıra sık sık su tüketimi de böbrek hastalıklarının önüne geçmek için bir diğer unsurdur. Sabah akşam kedilerinizin suyunu değiştirmek gerekmekte olup özellikle taze su kullanılması da çok önemlidir. Erkek kedilerimize kısırlaştırma operasyonu sonunda eve geldiklerinde gerekli ise pansuman yapmak faydalı görülür. Ameliyat bölgesine her gün batikon uygulaması iyileşmesini hızlandırır. Erkek kediler kısırlaştırıldıktan yaklaşık 2- 3 gün içerisinde ayaklanır. Kastrasyon operasyonu sonucunda erkek kedilerinizin depresyona girme ihtimali de azalır çünkü artık çiftleşme isteklerinden ötürü acı çekmeyeceklerdir. Erkek kedileriniz artık daha mutlu, oyuncu ve huzurlu şekilde hayatlarına devam edebilirler.
 

 
 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.