İran Kedisi Özellikleri

18-05-2020 22:01
İran Kedisi Özellikleri

İran Kedisi

 İran kedisi, isminden de anlaşılacağı üzere İran kökenli bir kedi ırkı ve İran’dan tüm dünyaya yayılmıştır. İran kedilerinin tüylerinin yumuşak ve çok olması nedeniyle hayvan severler tarafından pofuduk olarak da anılırlar. Kulaklarının içi ve hatta patilerinin altı bile tüylüdür. İran kedileri orta büyüklükte kedilerdir, bacakları kısadır. En belirgin fiziksel özelliği ise basık ve kalkık burunlarıdır.

İran kedilerinin ömrü ortalama 12 ile 17 yıl arasında değişiklik göstermektedir. İran kedi ırkının uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesinde doğru kedi maması seçimi oldukça önemlidir. Yetişkin ve sağlıklı bir İran Kedisi 4 ile 6 kg ortalama ağırlığa sahiptir. Bu sevimli kedilerin erişkinliklerinde boyutları 24 ile 38 cm arasında değişiklik gösterir. İran kedilerinin tüyleri siyah, beyaz, krem, mavi, sarı, duman rengi olabilir.

İran Kedisi Karakter Özellikleri

 İran kedisi, ortalıkta koşturan yaramazlık yapan oyun oynamaktan hoşlanan hareketli bir kedi cinsi değildir. Bu kediler son derece sakin halleriyle tanınırlar. Eğer evinizde cool şekilde takılan sessiz, sakin, olay çıkarmayan bir kedi cinsi arıyorsanız iran kedileri tam size göredir. İran kedileri tüm gün boyunca hareketsiz bir nesne gibi oturabilir ya da uzanabilirler.

 İran kedileri oldukça uyumludur, birlikte yaşamaya, ev ortamına çok kolay adapte olurlar. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşırlar. Oldukça zeki olan bu kedi ırkı, hareketsiz oluşu sebebiyle zekasını gösterme konusunda pek başarılı değildir. Miskin oluşları evde yalnız kalma konusunda onlara oldukça yardımcı olmaktadır, zira bu kediler diğer kediler gibi evde yalnız kaldıklarında ortalığı dağıtmaktansa sessiz sakin uzanmayı tercih eder. Gürültüden hoşlanmaz, sessiz sakin ortamlara bayılırlar.

İran Kedisi Bakımı

 İran kedilerinin bakımında sağlık ön plandadır. Diğer kedilere oranla veteriner hekim kontrolünden daha sık geçirilmelidirler. Bir iran kedisi sahiplendiğinizde onu rutin aralıklarla veteriner hekim kontrolüne götürmeniz şarttır. Bu ırkın beslenmesine de oldukça dikkat edilmelidir. Hareket düzeyi düşük olduğundan kolayca kilo alabilir ve fazla kilolardan doğan hastalıklara kolayca yakalanabilirler. İran kedi ırkı tüyleri ile meşhur olmuş bir ırktır, bu nedenle rutin tüy bakımına da ihtiyaçları vardır. Günde en az bir kez, petshop mağazamızda bulabileceğiniz tüy bakımına uygun tarak ya da fırçayla tüylerinin taranması kedinizin ölü tüylerden kurtularak rahatlamasına yardımcı olacaktır. İhtiyacınız olan kedi yatağı, yaş kedi maması, kedi tasması gibi tüm kedi eşyaları çeşitlerini online mağazamızdan orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi, kapıda ödeme imkanı ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

kedi temizlik ve bakım ürünleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.