Newfoundland Köpek Özellikleri

16-09-2020 14:14
Newfoundland Köpek Özellikleri

Newfoundland Köpek

 

 Newfoundland Köpek ırkı büyüklüğüyle dikkat çeken, sevimli ve uysal köpeklerdir. Newfoundland köpekler "Newf” ya da "Newfie” olarak da isimlendirilmektedir. Büyük ırk köpek cinsleri arasında bulunan newfoundland köpeklerin kökeni Kanada’ya dayanmaktadır. Eski çağlarda balıkçıların yardımcısı ve denize düşenlerin kurtarıcısı görevi üstlenen newfoundland köpek cinsinin 1832 yılında "Despatch” isimli batan bir gemiden 182 kişinin hayatını kurtaran bu köpekler oldukça iyi kurtarma köpekleridir. Büyük ırk köpek kategorinde olmasına rağmen apartman dairelerinde de yaşayabilen bu sevimli canlıların asıl mutlu oldukları yer ise geniş alanlı bahçeler ya da çiftliklerdir.

 Newfoundland köpek ırkının ortalama yaşam süresi 8 ile 10 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Yetişkin erkek newfoundlandların ortalama ağırlıkları 60 ile 70 kilogram arasında, ortalama boyutları ise 69 ile 74 santimetre arasında uzamaktadır. Dişi newfoundland köpeklerin ortalama ağırlıkları 45 ile 55 kilogram arasında, ortalama boyutları ise 63 ile 69 santimetre arasında uzayabilmektedir.

 

 

Newfoundland Köpek Karakteri

 Newfoundland köpek ırkı büyük cüssesiyle orantılı olarak, oldukça sevimli ve uysal bir karaktere sahiptir. Büyük cüssesinin altında kocaman bir kalbi ve herkese yetecek sevgisi olan newfoundland köpekler insanlarla beraber olmaktan çok hoşlanırlar. Uzun süre yalnız kalmayı sevmeyen bu köpekler çocuklarla da oldukça iyi anlaşırlar. Ancak küçük çocuklarınızı bu büyük köpeklerle tek başlarına bırakmak riskli olabilir. İstemeden de olsa büyük cüssesi ile çocuğuna yanlışlıkla zarar verme ihtimali mevcuttur. Newfoundland köpek ırkı oldukça zeki bir ırk olsa da eğitim almaktan çok haz etmezler. Bu köpeklere vereceğiniz eğitimlerde sabırlı olmak gerekmekte, yeteri kadar bilgisi olmayan ya da ilk köpeği newfoundland olan hayvan severlerin ise profesyonel destek almaları tavsiye edilmektedir.

 

 

Newfoundland Köpek Bakımı

 Newfoundland köpek bakımı, tüm diğer köpeklerde olduğu gibi sevimli dostunuzun sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için özenilmesi gereken bir konudur. Newfoundland köpeklerin beslenmesine özen gösterilmeli, büyük ırk köpeklerin besin ihtiyacını karşılayacak protein ve besin değerleri yüksek büyük ırk köpek maması çeşitleri kullanılmalıdır. İmkan dahilinde ise newfoundland köpek ırkına özel üretilen köpek maması ile beslenmeleri de önerilmektedir. Newfoundland köpeklerin bakımında tüy bakımı da önemlidir. Normal şartlarda tüylerinin karışmaması ve köpeğinizi ölü tüylerinden arındırmak için haftada bir kez tüylerini köpek tarağı ile taramak yeterlidir. Ancak mevsimsel tüy dökümlerinde günde bir kez köpeğinizin tüylerini tarayarak tüy bakımını yapmanız gerekmektedir. Tüm evcil hayvanların ihtiyaç duyduğu gibi newfoundland köpeklerin de rutin veteriner kontrollerini ve yapılması gereken tüm aşılarını aksatmamanız köpeğinizin sağlıklı bir hayat yaşaması için önemlidir. İhtiyacınız olan köpek tasması, köpek mama kabı, köpek oyuncakları gibi tüm köpek eşyaları ve çeşitlerini online petshop mağazamız Petza.com.tr’den, orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

 


 

 

İlginizi Çekebilir : Dünyanın En Büyük 5 Köpek Irkı ve Özellikleri

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.