Pug Köpek Irkı Özellikleri

16-05-2020 03:02
Pug Köpek Irkı Özellikleri

Pug Özellikleri

 Pug köpek ırkı, kökeni çok eskiye dayanan köpek cinslerinin başında gelmektedir. İlk olarak Asya Kıtası’nda M.Ö 400’lü yıllarda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Küçük boyutlu ev köpekleri arasında en iyi seçenek olarak dikkatleri üzerlerine çekerler. Oldukça sevgi dolu, duygusal bir yapıya sahip Pug köpekler, bahçesi olmayan ortamlarda ve apartman dairelerinde yaşamaya çok kolay adapte olmaları sebebiyle ülkemizde de oldukça popüler bir ırktır.

 Pug köpeklerin ortalama ömrü 12 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermekte, erişkinliklerinde ise boyutları 25 ile 30 cm arasında değişmektedir. Erişkinliğe ulaşmış bir Pug’ın ortalama kilosu ise 6 ile 9 kg arasında değişiklik göstermektedir.

 

 

Pug Köpek Irkı Karakter Özellikleri

 Pug köpek ırkı için, adeta evde bakılmak için yaratılmış demek mümkündür. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşırlar. Havlama alışkanlıkları çok düşüktür, sessiz, sakin halleri ve dostça yaklaşımı Pug köpeklerin anlaşamadığı canlı yoktur demek mümkün. Isırma eğilimleri yoktur.

 Pug cinsi köpekler aynı zamanda kucak köpeği olarak da anılırlar. İnsanlarla yakın temas kurmaya çok severler ve sevginizden asla sıkılmazlar. Evinize gelen yabancılara karşı daima sevecen yaklaşırlar, ancak tüm ilginizi gelen misafirlere vermek çoğunlukla kıskanmalarına neden olur. Zeki köpekler olmasına karşın sıkı ve rutin eğitim almaktan pek hoşlanmazlar ancak oyun oynamaya bayılırlar. Pug köpekler sahibinin ve ailesinin ses tonuna oldukça duyarlıdır. Evde beraber geçirdiğiniz vakitlerde sizden ya da ailenizden sürekli ilgi beklerler, aşırı ilgisiz davranmak Pug köpeklerde depresyona neden olabilmektedir.

 

Pug Köpek Bakımı

 Pug köpek ırkının da diğer tüm evcil hayvanlarda olduğu gibi rutin veteriner kontrolleri yapılmalıdır. Egzersiz ihtiyacı çok düşün olan Pug köpekleri günde bir kez 30 ile 45 dk arasında dolaştırmak yeterlidir. Pug köpekleri havanın sıcak olduğu saatlerde gezdirmek nefes alıp vermelerini olumsuz yönde etkileyeceğinden dikkat edilmelidir. Pug köpek ırkının tüylerinin kısa olması sebebiyle soğuktan, yağmurdan koruyan köpek kıyafetleri modellerine ihtiyacı vardır. Sevimli dostunuz için özel üretilen pug köpek kıyafetleri ile dostunuzu soğuktan ve yağmurdan koruyama özen gösterebilirsiniz.

 Bu sevimli canlıların bakımında en önemli konu ise tüy bakımıdır. Var olan tüm güzel özelliklerinin yanında Pug köpeklerin en olumsuz özelliği tüy dökmeleridir. Mevsimsel olarak tüy dökmenin dışında günlük olarak da tüy dökmeleri ile meşhurdurlar. Petza ailesi olarak Pug köpeklerin günlük olarak tüylerinin taranmasını önermekteyiz, günlük olarak tüylerinin taranması hem köpeğinizi ölü tüylerden arındırarak rahatlatacak hem de onu her kucağınıza aldığınızda kucağınızda kocaman bir tüy yumağı bulmaktan sizi kurtaracaktır. Son olarak Pug köpekler narin yapıları ve üşüterek hasta olma risklerinin yüksek oluşu sebebiyle sadece gerekli olduğunda yıkanmalı, banyo sonrasında hızlıca kurutulmalıdır.

 

 

İlginizi Çekebilir: Köpek Tasması

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.