Saint Bernard

14-07-2020 13:28
Saint Bernard

Saint Bernard Köpek

  

 Saint bernard köpek ırkının en belirgin özellikleri büyük cüsseleridir. Saint bernard köpeklerin ağırlıkları da görüntüleriyle orantılıdır. İsviçre köken olan bu büyük ırk köpeklerin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Menthon adında bir yetiştirici tarafından MS 980 tarihinde üretildiği bilinmektedir. Koku alma yeteneği oldukça gelişmiş olan saint bernard köpek ırkı eskilerden günümüze kadar çeşitli alanlarda kullanılmıştır. Arama kurtarma köpeği olarak da görev yapabilen saint bernard ırkı köpekler uzun süre karın altında gömülü kalmış canlıların bile yerini kolayca tespit edebilmektedir.

 Saint bernard köpek ırkının ortalama yaşam süresi 8 ile 10 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Yetişkinlik dönemlerinde saint bernard köpeklerin ortalama ağırlıkları 50 ile 81 kilogram arasında değişmektedir. Bu köpeklerin ortalama boyutları ise 60 ile 69 santimetre arasında uzamaktadır. Saint bernard ırkı köpeğinizin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için premium köpek maması çeşitleri ile beslemeniz tavsiye edilmektedir.

Saint Bernard köpekler yetenekli ve güçlü bir köpek ırkıdır. Saint bernard cinsi köpeklerin tüyleri iki çeşide ayrılır. Bu köpekler kısa tüylü ya da uzun tüylü olabilmektedir.

  

 

Saint Bernard Karakter Özellikleri


 Saint bernard köpeklerin nazik oluşu, arkadaş canlısı olması ve çocuklarla oldukça iyi anlaşması en belirgin karakter özellikleri arasında listenin başında yer alır. Oldukça sabırlı olan saint bernard köpekler hızlı hareket etmekten pek hoşlanmaz. Yavruluk dönemlerinden itibaren sosyalleştirilmeleri bu köpeklerin insanlarla uyumlu yaşaması için önemlidir. Büyük köpek ırkları arasında bulunan bu köpeklerin yumuşak bir kalbi vardır ve biraz ilgi alaka ve sevgi karşılığında size bütün ömür itaat edebilir.

 Saint bernard köpekler oldukça dost canlısı köpeklerdir. Sürekli cana yakın tavırlarıyla sizi karşılayan bu büyük köpekler çocuklarla da oldukça iyi anlaşır. Ancak boyutunun büyük olması nedeniyle küçük çocuğunuzla saint bernard köpekleri yalnız bırakmanız tehlikeli olabilir. Kilosu ve boyutu itibariyle zarar verme amacıyla olmasa da kazayla istenmeyen durumlar yaşanabilir. Arkadaş canlısı yapısı sayesinde bu köpekler diğer tüm hayvanlarla da oldukça iyi anlaşırlar. Eğitim almaktan pek hoşlanmazlar ancak sabırlı davranırsanız vereceğiniz tüm eğitimleri başarıyla tamamlayabilirler.

 

 

Saint Bernard Köpek Bakımı


 Saint bernard köpek ırkının bakımı oldukça önemlidir ve özenle yapılması gerekmektedir. Saint bernard köpekler ev hayatına uyum sağlayabilen nadir büyük ırk köpeklerdendir. Ev içerisinde fazla hareket etmeyen bu köpeklere evde bakıyorsanız günde en az iki kez yürüyüşe çıkarmalısınız. Ancak yavruluk dönemlerinde fazla egzersiz yaptırmak bu köpeklerin kemik gelişimini olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle köpeğiniz iki yaşına gelene kadar yürüyüşleri uzun tutmamanız önerilmektedir. İmkanınız varsa küçük bir bahçede bile saint bernard köpekler mutlu bir ömür geçirebilirler. Bahçeli bir eviniz yoksa saint bernard köpeğinizle yapacağınız rutin yürüyüşlerde köpek tasması ya da köpeğiniz yavru ise yavru köpek tasması mutlaka kullanmalısınız.

 Saint bernard bakımında en önemli konu tüy bakımıdır. Saint bernard cinsi köpeklerin tüylerini haftada en az iki kez rutin olarak köpek tarağı ya da tüy toplama eldiveni kullanılarak bakımlarını gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca bu köpekler tüyleri nedeniyle yıkanmaktan pek hoşlanmaz ve yıkanmaları da önerilmemektedir. Bu nedenle kuru köpek şampuanı kullanılması önerilmektedir. Köpeğinizin ve evcil hayvanlarınızın tüm ihtiyaçlarını online petshop mağazamızdan güvenle satın alabilirsiniz.
 
 
köpek ödülleri
 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.