Selkirk Rex Kedi Özellikleri

07-08-2020 14:47
Selkirk Rex Kedi Özellikleri

Selkirk Rex


 Selkirk rex kedi cinsi kıvırcık tüyleri ve kıvırcık bıyıkları ile ün yapmıştır. Kalın bir kürke sahip olan selkirk rex cinsi kedilerin tüyleri kıvırcık olsa da yumuşacıktır. Kıvırcık tüylerinin dışında oldukça insanlara bağlı yapısıyla dünyada ve ülkemizde oldukça popüler bir kedi cinsidir. Selkirk rex kedi cinsinin en belirgin özelliği kıvırcık olmaları olarak bilinse de bu kedilerin kısa ya da uzun tüylü ve kıvırcık ya da düz tüylü de olabildiğini belirtmekte fayda var. 

 Selkirk rex kedilerin ortalama yaşam süresi 10 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Selkirk rex kedilerin yetişkinlik dönemlerinde ortalama ağırlıkları 4,5 ile 7 kilogram arasında değişiklik göstermektedir. 

 

 

Selkirk Rex Kedisi Kökeni 


 Selkirk rex kedi ırkı diğer kedi ırklarına kıyasla yeni sayılabilecek bir ırktır ve ilk ortaya çıktığı yer ABD’dir. Kıvırcık tüylü bir yavrunun 1987’de doğmasıyla başlayan hikâyede bu sevimli yavru 14 aylık olduğunda iran kedi ırkından bir kediyle çiftleştirildi ve toplamda 6 adet yavru selkirk rex cinsi kedi elde edilmiş oldu.   

 

Selkirk Rex Kedi Irkı Fiziksel Özellikleri 


 Selkirk rex kediler orta büyüklükte kediler sınıfına girer. Vücut yapıları kaslı ve oldukça güçlüdür. Bu sevimli dostumuzun fiziksel özelliklerine gelin birlikte bakalım. 

  • Selkirk rex kedi fiziksel özellikleri arasında en dikkat çekici özellik yuvarlak ve geniş kafaları olmasına karşın ağızlarının küçük olmasıdır, 

  • Gözleri iridir, badem ya da oval şekilli olan gözlerinin rengi altın, yeşil, bakır, mavi ya da sarı tonlarında olabilir, 

  • Bu sevimli canlıların genellikle tüyleri uzundur ancak kısa tüylü olan selkirk cinsi kediler de görülmektedir, 

  • Tüylerinin rengi krem, çikolata, beyaz, siyah, tekir, lavanta, duman gibi değişik renklerde olabilir, 

  • Selkirk rex kedilerin tüyleri genellikle kıvırcıktır ve kıvırcık tüylü olan selkirk rex cinsi kedilerin bıyıkları da kıvırcık olmaktadır, 

  • Selkirk rex kedi yavruları aşırı kıvırcık ve yoğun tüylü doğarlar, yaklaşık 16 haftalık olduklarında ise tüyleri düzleşmeye başlar, selkirk kedilerin tüyleri 2 yaşına geldiklerinde tamamen kıvırcık hale gelmektedir. 

 
 

Selkirk Rex Kedisi Karakteri 


 Selkirk rex kedisi karakterinin büyük bir bölümünü atası olan İran Kedisi’nden almıştır. Sakin bir kedi cinsidir ancak bir o kadar da eğlenceli ve oyuncu kedilerdir. Yaşadığı ortama çok kolay adapte olan selkirk rex cinsi kediler oldukça sevecen bir yapıdadır. Nazik, sosyal bir karaktere sahip bu kediler kendisine kibar ve yumuşak davranan çocuklarla oldukça iyi anlaşır. Bu özelliği sayesinde özellikle   çocuklu aileler tarafından tercih edilerek sahiplenilmektedir. Köpeklerle de oldukça iyi anlaşan bu sevgi pıtırcıkları ilk kez karşılaştıkları yabancılara bile sevgi dolu yaklaşan canlılardandır. 

 

Selkirk Rex Kedi Bakımı 


 Selkirk rex kedi bakımı, tüm sevimli dostlarımızda olduğu gibi bu kedi cinsi de öncelikle sevgi ardından özen istemektedir. Tüm evcil hayvanlar gibi selkirk rex kedileri de rutin veteriner kontrollerine götürmeli ve kedinizin sağlığı için aşılarını eksiz yaptırmanız gerekmektedir. Selkirk rex kediler beslenme konusunda da oldukça seçici davranan kedilerdir. Bu nedenle premium kedi maması çeşitleriyle beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Ayrıca tüm kedilerde olduğu gibi selkirk rex cinsi kediler de oldukça titizdir, kedi kumu ve kedi tuvaletinin her zaman temiz olmasına dikkat ederler. Kedi tuvaletinin ve kedi kumunun her gün rutin olarak temizlenmesi önemlidir, aksi taktirde istenmeyen yerlere tuvaletlerini yapabilirler. Tüylerinin kıvırcık olması tüy bakımının önemini de oldukça arttırmaktadır. Selkirk rex cinsi bir kediniz varsa tüylerinin dolaşmaması için haftada en az iki kez kedi tarağı ya da kedi fırçası ile tüylerini tarayarak bakımını gerçekleştirmeniz gerekmektedir.  Kedinizin bakımı için ihtiyacınız olan kedi yatağı, kedi tasması gibi tüm kedi eşyaları çeşitlerini orijinal ürün garantisi, kapıda ödeme imkanı, hızlı kargo gönderimi ve uygun fiyat avantajıyla online petshop mağazamız Petza.com.tr'den satın alabilirsiniz.

 

 
İlginizi Çekebilir : En Güzel Kedi isimleri

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.