Siyam Kedisi Özellikleri

27-05-2020 15:00
Siyam Kedisi Özellikleri

Siyam Kedisi

 Siyam kedisi bilinen en eski kedi ırkları arasındadır. Farklı kedilerin birleşiminden oluşmamış, safkan kedi ırkıdır. İlk olarak günümüzde Tayland olarak bilinen Güneydoğu Asya ülkesinde ortaya çıkmıştır. Ortaya çıktığı dönemde Tayland, "Siyam” olarak adlandırılırdı ve Siyam Kedilerinin ismini bu bölgeden almışlardır. Yüzyıllar boyunca siyam kedileri " Saray Kedisi” unvanıyla siyam kralının sarayında yaşamış ve sadece küçük bir bölgede var olmuşlardır. İlk kez 1800’lü yıllarda siyam kralının İngiltere’ye yaptığı bir ziyarette iki adet siyam kedisini hediye olarak götürmesi bu ırkın dünyaya açılmasını sağlamıştır.

 Siyam cinsi kedilerin ortalama ömürleri 15 ile 20 yıl arasındadır ve en uzun yaşayan kedi ırklarındandır. Sağlık beslenen bir siyam kedisinin yirminci yaşını görmesi oldukça olağandır. Fit bir vücut yapısına sahip olmaları uzun yaşamalarıyla ilişkilendirilir, dünya üzerinde en yaşlı siyam kedisi sahibiyle birlikte huzur evinde yaşayan 1986 doğumlu Scooter isimli kedidir. Siyam kedilerinin ortalama ağırlıkları 3 ile 6 kilogram arasında değişiklik gösterir. Ancak bazı siyam kedilerinin 10 kilogram ağırlığa sahip olduğunu da görülmüştür.

 

Siyam Kedisi Karakteri

 Siyam kedilerinin fiziksel özelliklerinin dışında en belirgin özellikleri çok konuşkan olmalarıdır diyebiliriz. Bir siyam kedisi sizinle muhabbet edecek sürekli size bir şeyler anlatıyor galiba dedirtecektir. Sesleri diğer kedilere oranla biraz daha kalındır.

 Siyam cinsi kediler oldukça sosyaldir, çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarınızla rahatlıkla anlaşabilirler. Apartman dairelerinde rahatlıkla yaşayabilirler. Özellikle insanlara çok yakın olmaktan hoşlanırlar ve sizden sürekli ona ilgi göstermenizi beklerler. Yalnız kalmaktan hoşlanmayan siyam kedilerine yeterli ilgiyi göstermediğinizde farklı tonda miyavlayacak ve sizden ilgi bekleyecektir.

 Enerjik ve zeki bir karaktere sahip siyamlar oyun oynamaktan hoşlanırlar. Siyam kediniz var ise at-getir oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Birçok farklı oyunu kolayca oynayabilen siyam kediler şirinlik yapmaya da bayılırlar. Kendini yerlerden sürüklemekten ve peşinizde sürekli dolanıp durmaktan keyif alırlar.

 

Siyam Kedisi Bakımı

 Siyam kedilerinin bakımında en önemli konu beslenmeleridir. Hastalıklara yatkınlığı olmayan siyamların kaliteli kedi maması ile beslendiklerinde uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi normal bir durumdur. Yavruluk dönemlerinde yavru kedi maması ile beslenmesi gelişimi için önemlidir. Siyam kedileri her gün aynı saatte mama yemekten, oyun oynamaktan ve uyumaktan hoşlanırlar. Bu nedenle mamaları her gün aynı saatte vermeye özen göstermelisiniz. Tüm diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi rutin veteriner kontrolü ve gerekli aşılarının yaptırılması sağlık sorunlarının yaşanmasını önlemek için önemlidir.

 Siyamların tüyleri kısadır ve bakımı oldukça kolaydır. Haftada iki kez tüylerinin taranması ölü tüylerinden kurtulmasını sağlayarak kedinizi rahatlatacaktır. Hareketli bir yapıya sahip olan bu kedilerin enerjilerini atmak için egzersiz yapmaya ihtiyaçları vardır. Diğer kedilere oranla oyun oynamayı daha çok sevdiklerinden petshop mağazamızda bulunan kedi oyuncakları kategorimizden eğlenceli oyuncaklar alarak hem kedinizin egzersiz ihtiyacını karşılayabilir hem de kedinizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm kedi eşyaları orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi, kapıda ödeme imkanı ve uygun fiyat avantajıyla Petza.com.tr'de.

kedi oyuncakları

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.