Ankara Kedisi Özellikleri

21-06-2020 15:02
Ankara Kedisi Özellikleri

 Ankara Kedisi

 Ankara kedisi tüm dünyada kabul edilmiş, ana vatanı Türkiye olan saf bir kedi ırkıdır. Avrupa ülkelerinde Angora kedisi olarak da anılan Ankara Kedisi, uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul edilmektedir. 1600’lü yıllardan bu yana ankara kedisi popülerliğini korumakta günümüzde Avrupa ve Amerika’da üretimine devam edilmektedir.

 Ortalama ömürleri 12 ile 18 yıl arasında değişen ankara kedileri oldukça uzun yaşayan kedilerdendir. Büyüdüklerinde ortalama ağırlıkları 4 ile 5 kilogram arasında değişirken boyları ise 60 santimetreye kadar uzamaktadır. Kedinizin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için doğru kedi maması seçimi oldukça önemlidir. Kedinizin beslenmesinde kullanacağınız kedi mamasına karar veremiyorsanız veteriner hekime danışarak tavsiyeler alabilirsiniz. Kedinize haftada bir ya da iki kez vereceğiniz yaş kedi maması ile kedinizi mutlu edebileceğinizi ve ödüllendirebileceğinizi de unutmamalı, aşırıya kaçmamak şartıyla kedinizi kedi ödül maması vermelisiniz. Ankara kedisinin en belirgin özelliği uzun tüyleridir. Kafa büyüklükleri ortalama olan bu kedilerin vücut yapısı oldukça atletik ve kaslıdır. Burnu üçgen şeklinde ve uzun, kulakları birbirine yakın ve tüylüdür. Ankara kedilerinin gözleri iri ve yuvarlaktır. Göz renkleri genellikle mavi renkte olsa da bazı ankara kedilerinin gözleri yeşil-sarı, mavi-yeşil, kehribar-sarı gibi farklı kombinasyonlarda olabilmektedir. Kuyrukları da tüm vücudu gibi oldukça tüylüdür. Kendine has yürüyüş stilleri olan ankara kedileri yürürken kuyruklarını sırtlarına doğru kıvırarak yürümektedir.


Ankara Kedisi Karakter Özellikleri

 

 Ankara kedisinin tüylü vücudunun altında oldukça yumuşak bir karakter bulunmaktadır. Ankara kedilerinin en belirgin özellikleri sahiplerine olan bağlılıklarıdır. Bir ankara kedisi sahiplendiğinizde, yavruluk dönemlerinden itibaren sürekli peşinizde dolanacak ve adeta size aşık olmuş gibi bir an olsun yanınızdan ayrılmayacaktır.

 Ankara kedisi çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla oldukça iyi anlaşan bir kedi ırkıdır. Oyun oynamaktan oldukça hoşlanan bu kediler çocuklu aileler tarafından oldukça çok tercih edilmektedir. İlk kez gördüğü bir insanla bile çekinmeden oyun oynayabilirler. Köpeklerle en iyi anlaşan kedi ırklarından olan ankara kedileri bu özelliğiyle de köpek bakan aileler tarafından da tercih edilmektedir. Bütün gün evde oturabilen ankara kedileri apartman dairelerinde de kolaylıkla yaşayabilirler. Evde yalnız kalmaktan hoşlanmasalar da ev içerisinde kendi kendine oyun oynayarak vakit geçirebilirler. Her zaman meraklı olan bu kedilerin başı meraklı olmalarından dolayı zaman zaman belaya girebilir. Şaşırtıcı bir şekilde ankara kedileri insan davranışlarını taklit edebilmektedir. Ankara kedisi zamanla insan davranışlarını taklit etmeye, kapıları açıp kapamaya ya da evinizdeki eşyaları kullanmaya eğilimlidir.

 

Ankara Kedisi Bakımı


 Ankara kedisi bakımı için en önemli konu tüy bakımıdır. Tüylerinin uzun olması ve tüy dökmeye meyilli olması nedeniyle düzenli olarak tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Tüy dökmesini en aza indirmek için , tüylerinin birbirine karışmasını engellemek ve ölü tüylerinden arındırarak kedinizi rahatlatmak için kedi tarağı ya da kedi fırçalarıyla tüylerinin taranması gerekmektedir. Tüm kedilerin bakımında olduğu gibi rutin veteriner bakımları yapılmalı, kedi taşıma çantası, kedi tuvaleti, kedi mama ve su kabı gibi temek ihtiyaçları da ankara kedisi bakımı için önemlidir, kedinizin ihtiyaç duyduğu tüm kedi eşyaları ürünlerini kredi kartına taksit seçeneği, kapıda ödeme imkanı, aynı gün kargo gönderimi ve uygun fiyatlarla petshop mağazamızdan satın alabilirsiniz.


kedi bakım ürünleri

 

 

İlginizi Çekebilir: İran Kedisi Özellikleri


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.