Beagle Köpek Özellikleri

20-07-2020 13:29
Beagle Köpek Özellikleri

Beagle Köpek


 Beagle köpek cinsi, hareketli yapısı ve üstün koku alma yeteneğiyle tanınmış köpeklerdir. Bu özellikleri nedeniyle beagle köpekler av köpeği ve narkotik köpeği olarak uzun yıllar kullanılmıştır. Günümüzde ise beagle köpek birçok insan tarafından evcil hayvan olarak tercih edilmekte, bu sevimli canlılar ülkemizde ve dünyada popülerliğini günden güne arttırmaktadır.

 

 Beagle köpek ırkının ortalama yaşam süresi 12 ile 15 yıl arasında değişmekte olup, ortalama ağırlıkları 8 ile 14 kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Yetişkin bir beagle köpek 30 ile 36 santimetre arasında büyüyebilir. Beagle köpeklerin renkleri turuncu-beyaz, limon-beyaz ya da kahverengi-beyaz olabilmektedir. Küçük köpek ırkları arasında bulunan beagle köpek cinsinin tüylerinde her zaman beyaz renk bulunur. Kulakları düşük olan beagle köpeklerin bacakları kısa ve güçlüdür. Oldukça hareketli bir yapıları vardır ve aynı oranda zeki köpeklerdir. Hareketli yapıları nedeniyle yüksek enerjili köpek maması çeşitleri ile beslenmeye ihtiyaç duyarlar. 

 

 

 


Beagle Köpek Karakter Özellikleri


 Beagle köpek günümüze gelene kadar av köpeği ya da narkotik köpeği olarak kullanılsa da aslında mükemmel bir aile köpeği olabilmektedir. İnsanlarla iletişimi oldukça iyi olan beagle köpekler birlikte yaşadığı aileye adeta aşıktırlar. Duygusal ilgiye her zaman aç olan beagle köpekler gün boyunca ilginizi çekmek için etrafınızda dönüp durabilir. Evde uzun süre yalnız kaldıklarında mutsuz olabilirler. Bu nedenle bir beagle sahiplenmeyi düşünüyorsanız köpeğinize yeteri kadar ilgi göstereceğinizden emin olmalısınız. Beagle köpeğinizle eğlenceli zamanlar geçirmek için bolca köpek oyuncakları modelleri satın almayı da düşünebilirsiniz.

 Beagle köpekler çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarınızla oldukça iyi anlaşabilen köpeklerdir. Ev hayatına da oldukça kolay alışabilen beagle köpeklerin egzersiz ihtiyaçlarını karşıladığınız taktirde bir sorun yaşamazsınız. Egzersiz ihtiyaçları beagle köpeklerin en büyük ihtiyacıdır. Doğası gereği koku alma yeteneği oldukça kuvvetli olan bu köpeklerin aldıkları kokuları çılgınca takip etme iç güdüleri vardır. Bu nedenle dışarıda beagle cinsi köpeğinizle yürüyüşe çıktığınızda köpeğinizin güvenliği için mutlaka köpek tasması kullanmanız önerilmektedir. Ayrıca köpeğinizin tasmasında köpek künyesi bulundurmanız ve iletişim bilgilerinizi bu künyeye yazdırmanız, köpeğinizin kaybolması gibi istenmeyen durumlar yaşandığında köpeğinizin dönüş bileti olacaktır.

 

 

 

Beagle Köpek Bakımı


 Beagle köpek bakımı zor olmamakla beraber özen gerektirmektedir. Beagle köpeklerin kısa tüyleri suya dayanıklıdır fakat hızlı dökülmeye yatkındır. Bu nedenle rutin olarak tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Beagle köpeğinizin tüylerini haftada iki kez rutin olarak köpek tarağı ile taramalı ve bakımını yapmanız önerilmektedir. Beagle köpeklerin kulakları yapısı gereği mikroplara karşı oldukça hassastır. Her egzersiz dönüşünde köpeğinizin kulaklarına yabancı bir cisim kaçıp kaçmadığını kontrol etmeniz bu sevimli canlıların kulak sağlığı için önemlidir. Beagle köpeklerin tırnakları fazla uzadığında içe doğru kıvrılarak yürürken onları rahatsız edebilir. Bu nedenle tırnakları rutin aralıklarla kısaltılmalıdır. Oldukça hareketli olan bu ırkın yüksek enerji ihtiyacını karşılamak için enerji içeriği yüksek köpek maması ile beslenmesi tavsiye edilmektedir.

 Özellikle kış aylarında dostunuzla yürüyüş yaparken köpeğinizi soğuktan ve yağmurdan korumak için köpek kıyafetleri satın almanız gerekmektedir. Köpek kıyafetleri sadece soğuktan korumakla kalmaz, aynı zamanda ıslanmaktan korurken yağmurdan dolayı kötü kokuya sahip olmasını da engeller. Dostunuz için köpek yağmurluk modellerinden en az bir adet köpek kıyafeti edinmeniz köpeğinizin bakımı için önemlidir.

 


 

İlginizi Çekebilir: Dalmaçyalı Köpek Özellikleri


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.