British Shorthair Özellikleri

10-05-2020 22:57
British Shorthair Özellikleri

British Shorthair


 

 British Shorthair kedi ırkının  Ortalama ömürleri 15 ile 20 yıl arasında değişmekte, ortalama ağırlıkları ise 5 ile 10 kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Tüm özel ırk kedilerde olduğu gibi british shorthair kedi ırkının da premium kedi maması çeşitleri ile beslenmesi tavsiye edilmektedir. Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi ve uzun yaşaması için doğru kedi maması seçimine özen göstermelisiniz.
 
 İngiltere ile özleşmiş bir kedi türüdür. Harrison Wei tarafından dünyaya tanıtılan bu kediler o dönemlerden günümüze kadar popülerliğini sürdürmüşlerdir. British Shorthair kediler vücut özellikleri bakımından diğer kedi cinslerine göre daha güçlü ve heybetlidirler. Yuvarlak hatlara sahip kemikleri sayesinde diğer kedilere oranla daha kaslı gözükürler. Ortalama bir kedi büyüklüğünde olan British Shorthair kedilerin kulakları yine orta büyüklüktedir ancak kulak uçları sivri değil yuvarlaktır. Büyük gözlere sahip olan bu kedilerin göz renkleri genellikle bakır rengi ve kehribar rengindedir. Nadir görülse de bazı British Shorthair kedilerin gözleri mavi ya da yeşil olabilmektedir.



British Shorthair Karakter Özellikleri

 


 British Shorthair kedilerin sakin halleri, oyun seven yapıları ve sevimli tembellikleriyle evinize hızlıca uyum sağlayacak, ailenizin neşe kaynağı olacaktır. Arkadaş canlısı bu kediler çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarınızla oldukça iyi anlaşabilir. Günlük koşturmalar içinde ona ilgi göstermeyi ihtimal etmeniz durumunda diğer kedilere göre bu durumu hiç ama hiç umursamaz, ayrıca oldukça uslu bir ırktır, siz evde değilken tüm evi birbirine katmak yerine miskinlik yapmayı tercih eder.

 Uslu karakteri sayesinde harika bir ev kedisi olan British Shorthair kediler sakin, uyuşuk, sürekli uyuyan kediler olarak bilinmektedir. Tüm bu özelliklerinin yanında sevgi yumağı olduğunu da unutmamak gerekli. Dostça tavırlar sergilemeyi çok seven bu kediler insanlar ile vakit geçirmekten çok hoşlanır. Meraklı yapısı sebebiyle çok kolay eğitim alabilir, çeşitli oyunları kolayca öğrenebilirler. Keşfetmeyi çok severler, ancak güvenli hissetmediği bir bölge olursa ne kadar ısrar ederseniz edin kesinlikle orada durmazlar.

 

 

British Shorthair Bakımı

 

 Tüm evcil hayvanlarda olduğu gibi rutin aralıklarla veteriner hekimlere götürülerek gerekli olan aşıları ve kontrolleri yaptırılmalıdır. British Shorthair kediler evde olmaktan keyif aldıkları ve evde mutlu oldukları için, diğer kedi ırklarında görülen evden kaçma olayları bu kedilerde çok nadiren yaşanmaktadır. Ancak çok meraklı olan yapıları evin içerisinde de olsa başlarını belaya sokabilmektedir. Özellikle yavru dönemlerinde diğer kedi ırklarında olduğu gibi dikkatle takip edilmeli, tehlikelere karşı uyarılarak uzak durmaları öğretilmelidir.

 British Shorthair kediler yemek konusunda oldukça titiz bir ırktır. Mama seçtikleri ve verilen her mamayı yemedikleri bilinmekle birlikte bazı mamaları midelerinde sindiremedikleri için dışarı çıkarmaktadırlar.

 British Shorthair kedilerin tüy yapıları oldukça sık olması nedeniyle düzenli olarak haftada iki kez tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Havaların çok sıcak olması tüy yapıları nedeniyle bu tatlı kedileri çabuk etkileyebilir. Sıcak havalarda ılık suyla duş almaktan hoşlanırlar, yavaş hareketlerle masaj yaparak ya da serinletici mat satın alarak serinlemesine yardımcı olabilirsiniz. ihtiyacınız olan tün kedi eşyaları çeşitlerini online petshop mağazamızdan orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi, kapıda ödeme imkanı ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.
 
ırklara özel kedi maması

 

İlginizi Çekebilir: İran Kedisi Özellikleri
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.