Bulldog Köpek Özellikleri

12-06-2020 14:54
Bulldog Köpek Özellikleri

Bulldog Köpek

 Bulldog cinsi köpeklerin kökeni İngiltere’ye dayanır. Ülkemizde ve dünyada oldukça popüler olan bulldog köpekler, ilk ortaya çıktıklarında boğa dövüşleri için kullanılıyordu. Günümüzde ise geçmişteki kullanımından tamamen uzaklaşarak aile köpeği haline gelmişlerdir. Kimi insanlar görünüşüne aldanıp vahşi bulsalar da bulldoglar tam anlamıyla sevgi dolu çok nazik köpeklerdir. Tüm köpekler gibi bulldog köpekler de yavruluk dönemlerinde doğru eğitim aldıklarında yaşam süresi boyunca sürekli sevgi dolu yaşarlar ve hiçbir canlıya zarar verme eğilimleri yoktur.

 Bulldog köpek ırkı köpeklerin ortalama yaşam süresi 8 ile 10 yıl arasında değişmekte, ortalama ağırlıkları ise 22 ile 25 kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Bulldog köpekler erişkinliklerinde 31 ile 40 santim arasında büyümektedir. Fiziksel görümünde en belirgin özellikleri ağız yapılarıdır. Burnu kısa olan bulldog köpeklerin bu nedenden ötürü zaman zaman nefes almakta zorluk yaşadığı görülmektedir. Kulakları aşağı doğru sarkan bulldoglar yüzündeki kırışıklıklarla da ünlü bir köpek ırkıdır.


 

Bulldog Köpek Karakter Özellikleri


 Bulldog köpeklerin kırışık ve tatlı suratlarının altında güvenilir, sevgi dolu, kibar bir karakter yatmaktadır. Bulldoglara karşı sevgi dolu olmaktan asla çekinmeyin, bu köpekler ona vereceğiniz sevgiden ve ilgiden asla vazgeçmezler. Her yaştan çocuklarla çok iyi anlaşabilirler. Mutlu olmaları için insanlarla beraber olması bile yeterlidir. Ailenizdeki diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi anlaşan bulldoglar, yabancı hayvanlar ise genelde asi tavırlar sergiledikleri bilinmektedir. Ancak yetiştirilme biçiminiz sevgi dolu olursa yabancı köpeklere yaklaşımları da değişiklik gösterebilir.

 Eğitim almaya oldukça açık ve hevesli köpeklerdir, bulldog cinsi köpeklere her türlü eğitimi kolayca verebilmeniz mümkün. Çok fazla egzersiz ihtiyacı duymayan bulldog köpekler apartman dairelerinde yaşamaya uygundurlar. Oldukça sadık ve iyi huylu olan bu köpeklerin havlama eğilimleri yoktur, çok nadir havlarlar. Kendine sonuna kadar güvenirler ve bazen bu durum inatçı olmalarına neden olabilir. Uyurken yüksek sesle horlamaya eğilimlidirler.

 

Bulldog Köpek Bakımı


 Bulldog köpeklerin bakımında ilk dikkat edilecek konu beslenmeleridir. Çok yeme eğilimleri olan bu köpekler genellikle gereğinden fazla yediği için şişkinlik sorunuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bulldog köpeklerin göreceli olarak diğer köpeklere oranla yaşam süresi biraz daha kısadır. Ancak kaliteli ve doğru mama seçimiyle daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri mümkündür. Bulldog köpeklerin beslenmelerinde premium köpek maması kullanımı önerilmektedir.

 Bulldog köpeklerin tüyleri kısa olmasına karşın yıl boyunca oldukça fazla tüy dökebilirler. Düzenli olarak haftada en az iki kez tüy bakımı yapılması önerilmektedir. Derisinde bulunan kırışıklıkların arasına köpek maması ya da farklı yiyeceklerin sıkışması bulldog köpeklerde oldukça sık görülür. Kırışıklıkların arasında kalan bu yiyeceklerin bulldogların derisinde mantar oluşumuna neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle derilerini nemli bez ile günde bir defa silmek bu durumu kolayca engelleyecektir. Çok sıcak havalardan hoşlanmayan bu köpekler genellikle ılık ya da soğuk havaları sevmektedirler. Çok sıcak havalarda bulldog köpeğinizi köpek serinletici örtü ya da mat ile serinletebilirsiniz. Banyo yapmaktan hoşlanmaktadırlar, bulldog cinsi bir köpeğiniz varsa ayda birkaç kez yıkayabilirsiniz. Köpeğinizin banyo sonrası üşütmemesi için köpek bornozu ya da köpek havlusu ile kurulamanız tavsiye edilmektedir. Bulldog cinsi bir köpeğiniz varsa oluşabilecek tehlikelere karşı mutlaka köpek tasması kullanmanız gerekmektedir.

bulldog köpek aksesuarları


 

İlginizi Çekebilir: Pug Köpek Irkı Özellikleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.