Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

19-12-2020 19:12
Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kedi Maması Seçimi

Kediler bakımı oldukça kolay olan evcil hayvanlardır. Ancak kedilerin bakımında beslenme konusuna oldukça dikkat etmeli kedi maması seçimini doğru yapmalısınız. Kedilerin sağlıklı ve uzun bir ömür yaşamasının en temel koşulu doğru kedi maması seçimi yapmaktan geçer. Kediniz için doğru kedi maması seçimi yaptığınızdan şüphe mi duyuyorsunuz? Korkmayın yalnız değilsiniz. Piyasada bulunan yüzlerce farklı markanın binlerce farklı ürünü arasında kediniz için mama seçerken kafanızın karışması oldukça doğal bir durumdur. Peki, kediniz için doğru kedi maması seçimini nasıl yapmanız gerekiyor? Kedi maması seçiminde nelere dikkat etmeliyim? Başlığı altında gelin bu konuya birlikte bakalım.

 

 

Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

1.Öncelikle kedinizin yaşına göre kedi maması seçmeniz gerekmektedir. Çünkü kedi mamaları kedilerin öncelikle yaş özelliklerine göre üretilmektedir. Örneğin yavru kedi maması içeriği yavru kedilerin alması gereken besin öğelerini içerdiğinden kediniz yavruysa tercih edilmelidir. Yine bu örnekten yola çıkarak yaşlı kedi maması, kısır kedi maması, yetişkin kedi maması gibi çeşitlerden kedinize uygun olan kedi mamasını tercih etmelisiniz.

2.Kedinizin ırkını da tanımalı ve mama seçimini yaparken kedinizin ırk özelliklerini dikkate almalısınız. Kedilerin ırkı fiziksel özelliklerini ve genetikten gelen bazı hastalıklarını belirler. Kedilerin ırkına özel üretilen mamalar tüm bu özelliklere göre kedinizin doğru beslenmesi için üretilmiş mamalardır. Kediniz özel bir ırksa, ırklara özel kedi maması çeşitlerini kullanmanız faydalı olacaktır.

3.Kedilerin de insanlar gibi bazı besinlere alerjileri olabilir. Bu tarz bir alerjik reaksiyon gördüğünüzde kedinizin mamasını değiştirmeli, veteriner hekime başvurarak hangi besinlere karşı kedinizin bünyesinin hassas olduğunu öğrenmeli, kedinizin beslenmesi için uygun kedi mamasına karar vermelisiniz.

4.Kediler doğuştan et obur canlılardır. Bu nedenle kedi maması içeriğinde tavuk, balık, et olan mamaları tercih etmeniz kedinizin mamayı iştahla yemesine yardımcı olacaktır. Zaman zaman kedinizi kuru mama dışında yaş kedi maması ile de besleyebilirsiniz. Ancak kediniz çok fazla yaş kedi maması ile beslenirse dişleri zarar görebilir ve kediniz kuru mama yemeyi istemeyebilir. Bu nedenle dengeyi iyi ayarlamanız gerekmektedir.

5.Kedi maması seçiminde kedinizin damak tadını da mutlaka önemsemelisiniz. Çünkü kediler de yiyeceği mamayı seçerler ve tadını beğenmedikleri bir mamayı kedilere yedirmek oldukça zordur. Kedinizin damak tadına uygun olan mamayı bulmak için ilk başta kedi maması çeşitlerini küçük paketler halinde satın almanız, kedinizin sevdiği mamayı bulduktan sonra büyük paketler halinde almanız bütçenizi korumak adına kullanabileceğiniz bir yöntemdir.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar?


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.