Kediler Neden Kusar

15-06-2020 21:17
Kediler Neden Kusar

Kediler Neden Kusar

 Kedilerde kusma oldukça sık görülen bir durumdur. Kediler kendilerini yalayarak temizleyen hayvanlardır ve yalanırken yuttukları tüyleri yaşamı boyunca belirli aralıklarla kusarak dışarı atarlar, bu nedenle kedilerin kusması genellikle normal karşılanır, bu kediler neden kusar sorusuna en çok verilen cevaptır. Ancak yine de kedilerin kusma davranışı sergilediklerinde yakından takip edilmeleri sağlıkları için önemlidir. Kediniz, tüy yumağı dışında kusmuklar çıkarıyorsa, çok sık kusuyorsa ya da kustuktan sonra anormal davranışlar sergiliyorsa vakit kaybetmeden veteriner hekim yardımı alınmalı, kontrol ettirilmelidir. Rutin olmayan kusma davranışları genellikle kedilerde yaşadığı bir sağlık sorununu işaret etmektedir. Kedinizin gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra veteriner hekim tavsiyesi ile kedi vitamini çeşitlerinden kullanmak, kedinizin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olacaktır.

 

Kedi Neden Kusar?

 

 Daha önce de belirttiğimiz üzere kedilerin kusması birçok hastalığın en önemli belirtisi olarak görülebilmektedir. Kedilerin kusması genel olarak normal bir durum olsa da belirli durumlarda dikkatli olmak gerekmektedir. Örneğin kedinizin yememesi gereken gıdalar yediğini fark ettiyseniz ve kediniz kusuyorsa ya da kediniz son kullanım tarihi geçmiş kedi maması yediyse kediniz yiyeceklere bağlı gıda zehirlenmesi geçiriyor olabilir.

 Kedilerde ölümle sonuçlanan en tehlikeli durumların başında zehirlenme gelmektedir. Kediniz yanlışlıkla insanların kullandığı tıbbı ilaçlardan yediyse, fare ilacı vb. maddeler yediyse ya da dışarıda dolaşırken fark etmeden zehirli gıdalar tükettiyse ilk vereceği tepki kusmak olacaktır. Böyle bir durumda kediniz hal ve hareketlerinde anormallikler hissedeceksiniz, kedinizin kusmuğunda kan ya da gıda ağırlıklı olduğunu fark ederseniz kedinizin hayatının tehlikede olduğunun farkında olmalı, hiç vakit kaybetmeden en yakın veterinere ya da hayvan hastanesine müracaat etmelisiniz.


 

Kediler Neden Kan Kusar?


 Kedilerin kusmuğunda kan görülüyorsa bu durumun birçok sebebi olabilmektedir. Kedinizin kan kusması, midesinde ya da bağırsağında yaşadığı sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği gibi kediniz yaralanmalara bağlı ya da yılan ısırığı nedeniyle kan kusuyor olabilir. Hangi nedenden olursa olsun kedilerin kan kusması oldukça ciddiye alınmalıdır. Kedinizin kan kustuğunu fark eder fark etmez veteriner hekimlere ya da hayvan hastanelerine başvurmanız kedinizin sağlığı hayati önem taşır. Kusmukta görülen kanın nedenini açıklamak için kan testleri, idrar testleri yapılmalı, X-ray ya da ultrason gibi cihazlar kullanılarak tüm olasılıklar değerlendirilmelidir. Kediler için vitamin desteği, kedi maması, kedi tuvaleti gibi ihtiyacınız olan tüm kedi eşyaları çeşitlerini online petshop mağazamız Petza.com.tr'den orijinal ürün garantisi ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

 

kedi vitamini

 


 

İlginizi Çekebilir: Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.