Kedi Oyuncakları Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

05-02-2021 00:02
Kedi Oyuncakları Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi Oyuncakları

Kedilerimiz bizim ailemizin fertleri haline gelmiştir. Onlar sevimlilikleriyle, enerjileriyle ve oyuncu halleriyle bizlerin gözbebeği olmayı başarmış canlılardır. Elbette onlar bizim çocuklarımız gibi olduğu için onlara bakmakla yükümlüyüz. Kedi sahibi olmanın getirdiği bazı sorumluluklar vardır. Tuvaletlerini yaptıkları yerleri kontrol edip orayı temizlememiz, mamalarını yiyip yemediklerini ara ara kontrol etmemiz gerekir. Nasıl ki bebeklerimizin mamalarını en kaliteli şekilde, içeriklerine bakarak, yaşlarına uygun seçiyorsak kedilerimizin de mamalarını onların besin ihtiyacına, yaşına ve mamanın içeriğine göre seçmemiz gerekiyor. Tüm bunların yanında elbette onların eğlenmesini, mutlu olmasını da sağlamamız ve hatta eğlenirken eğitilmelerini de sağlamak bizim diğer sorumluluklarımızdandır. Onlar için özel üretilmiş en uygun kedi oyuncakları çeşitlerini seçip kedilerimizin gerek psikolojik gerek fiziksel gelişimine katkıda bulunabiliriz. Kedi oyuncakları kedilerimizin enerjilerini daha kolay ve aktif şekilde atmalarını sağlar. Yeme içme nasıl ki kedilerimiz için temel ihtiyaçlardansa eğlenmek de onlar için bir ihtiyaçtır. Kedi oyuncakları kedilerimizi mutlu ederek onların zeka gelişimini de destekler. Zeka gelişimleri süresince bizlerle daha uyumlu hareket edeceklerdir ve verdiğimiz komutları, tekrarladığımız kelimeleri daha rahat algılayıp ona göre hareket edebileceklerdir. Bununla birlikte kedilerimizin çeşitli oyuncaklara sahip olmasının onlara sayısız faydası bulunmaktadır. Kedi oyuncakları çeşitleri arasında en popüler kedi oyuncakları arasında bulunan kedi oltası, kedi topları, tırmalama tahtası, kaşınma platformları, lazer oyuncaklar, ip gibi çeşitlere göz atabilirsiniz.

Kedilerimizin içgüdüsünde avlanmak vardır. Bu yüzden kediler ava benzeyen kedi oyuncaklarına bayılırlar. Örneğin, ipin ucuna asılmış olan bir nesneyi sallandırırsanız bu oyuncağı yakalamak isteyecektir. Bu oyuncak hem onun eğlendirir hem de avlanma içgüdülerini tatmin etmelerinde destek olur.

Kediler için diş kaşımalarını sağlayacak çeşitli kedi oyuncakları da bulunur. Diş kaşıma kedi oyuncakları kedilerimizin diş eti ve diş taşı problemlerini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Kediler diş çıkarma evresinde içgüdüsel olarak etraflarındaki her şeyi kemirmek isteyebilir, bu diş kaşıma kedi oyuncakları onları rahatlatmak için kullanılır.

Kedi tırmalama tahtası, kedilerimizin asla vazgeçemediği bir diğer içgüdüsel istekleri olan tırmalama ihtiyaçlarını gidermek için kullanılır. Böylelikle tırmalamaları için kendilerine özgü bir oyuncağa sahip olurlar ve koltuk, sandalye gibi ev ürünlerini tırmalayarak zarar vermezler. Tüm bunlara ek olarak kedilerimiz özellikler kısırlaştırıldıktan sonra kilo almaya yatkın olurlar. Elbette bazı cins kediler zaten türlerinden dolayı obeziteye yatkınlardır. Farklı çeşit kedi oyuncakları onların günlük egzersiz ihtiyaçlarını da gidermelerinde ve daha kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürmelerinde destektir. Kedilerimizle oyun oynamamız onun sağlığını koruduğu gibi aynı zamanda kedilerimizle aramızdaki bağı da güçlendirir çünkü kedi oyuncakları birlikte daha çok vakit geçirmemizi sağlar. Aynı zamanda her bütçeye uygun kedi oyuncakları piyasada satılmaktadır. Elbette kedi oyuncakları fiyatlarına da dikkat ettiğimiz bir gerçektir. Hele ki evde birden çok kedi besliyorsak bu bizim için kaçınılmaz bir faktör olmaktadır.

 

Kedim İçin Oyuncak Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bebeklerimize nasıl ki herhangi bir şey alırken dikkat ediyorsak kedilerimiz de bizim bir nevi büyümeyen bebeklerimizdir. Onlar için bir şey seçerken en iyisi ve en sağlıklı olsun isteriz. Kedi mamalarının, kedi kumlarının kalitesine baktığımız gibi aynı şekilde kedi oyuncaklarını seçerken de bakmamız gereken bazı kriterler olmalıdır. Hele ki yavru kedi oyuncaklarına da değinirsek onların ek olarak diş çıkarma oyuncaklarına da ihtiyacı olacaktır. Mutlaka araştırıp onlara en uygun oyuncak çeşidini seçmemizde fayda vardır. Kedilerimiz bizim kıymetlilerimizdir ve onlar her şeyin en iyisini hak eder. Kedi oyuncakları seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğine bakarsak;

  • Sağlık kurallarına uygun olmalıdır. Hijyenik olmalıdır.

  • Çabuk parçalanmamalıdır aksi halde kedimizin boğazına kaçabilir.

  • Kedilerimizin en sevdiği renk ve şekillere göre kedi oyuncakları satın almalıyız.

  • Amacımıza göre seçim yapmalıyız. Örneğin, diş kaşımak için ya da kedilerimizin tırmalama ihtiyacını karşılamak amacıyla farklı kedi oyuncakları tercih etmeliyiz.

  • Sesli kedi oyuncakları tercih edersek kedilerimizin daha çok dikkatini çekmesini sağlayabiliriz.

  • İpli kedi oyuncakları seçerken de keskin ve çok ince olmamasına dikkat etmeliyiz. Aksi halde kedilerimize zarar gelebilir.
 


 
 
 
İlginizi Çekebilir: Kediler Kaç Yıl Yaşar?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.