Kediler Yıkanır Mı?

22-08-2020 16:07
Kediler Yıkanır Mı?

Kedi Yıkanır Mı?

 Kediler yıkanır mı? Kedi sahiplerinin ve kedi sahibi olmak isteyen birçok kişinin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Etrafınızda kötü kokan bir kediye denk gelmeniz oldukça düşük bir ihtimaldir. Kedilerin suyu sevmediği herkes tarafından bilinmekle beraber kediler kendi kendini temizleyebilen hayvanlardır. Ancak kediler de zaman zaman yıkanmaya ihtiyaç duyabilir. Bazı kedi sahipleri kedilerin düzenli olarak yıkanması gerektiğini savunurken, bazı kedi sahipleri de doğası gereği kedilerin yıkanmaması gerektiğini savunurlar. Peki, kediler nasıl yıkanır? Kedileri hangi durumlarda yıkamak gerekir?

 


 

Kediler Yıkanır Mı?

 Kediler yıkanır mı? Bilinen tüm bilgileri bir kenara bırakırsak, aslında kediler zorunlu ihtiyaçlar dışında yıkanmamalıdır. Kediler steril bir dile sahip olan canlılardır ve kendilerini yalayarak temizlediklerini sık sık görebilirsiniz. Bu nedenle kedinizin tüylerine yapışkan ya da zararlı maddeler bulaşmadığı sürece kedinizi asla yıkamanız tavsiye edilmemektedir. Kedinizi yıkamak zorunda kaldığınızda ise en zor işlem banyo sonrası kedilerin tüylerinin kurutulmasıdır. Kedilerin tüyleri ince sık olduğundan havluyla kurulamanız dahi dipleri mutlaka ıslak kalacaktır. Kediler saç kurutma makinesinden oldukça korkan hayvanlardır. Bu nedenle kedinize travma yaşatmamak için tüylerini kesinlikle saç kurutma makinesi ile kurutmaya çalışmayın. Petshop mağazalarında satılan kedi havlusu kullanarak kedinizi kurulayın, geri kalan ıslak yerlerin gün sıcaklığıyla ve kedinizin ıslak tüylerini yalayarak kurutmasını bekleyin.

 

 


 

Kediler Nasıl Yıkanmalı?

 Kediler nasıl yıkanmalı? Sorusunun cevabına vermek gerekirse, kedinizi yıkamaya karar verdikten sonra öncelikle banyonuzun çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına özen göstermeli ve mümkünse ılık bir banyo ortamı yaratmalısınız. Kedinizi mümkünse küvette yıkamanız tavsiye edilmektedir. Küvetin içerisine 5 santim derinliğinde ılık su koymalı ve sürekli küvete su akmasına izin vermemelisiniz. Sürekli su akışı kedinizin korkmasına neden olacaktır. Kedinizle banyo işlemi bitesiye kadar şefkat ve sevgi tonuyla konuşmalı, kedinizi rahatlatmalısınız. Kedilerin banyo yaparken aniden kaçma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle etrafta tehlikeli eşyalar varsa kedinizi banyoya sokmadan önce kaldırmanız gerekmektedir. Kedinizi ılık su ile yavaş hareketlerle ovalayarak yıkamalısınız. Kedinizi yıkarken kedi şampuanı kullanmalı ve kullandığınız kedi şampuanı miktarına dikkat etmelisiniz. Özetlemek gerekirse kedinizi yıkamak zorunda kaldığınızda ona karşı şefkatle, sevgiyle yaklaşmalı, banyo süreci boyunca onunla konuşmalısınız. Kedinizi yıkarken ona karşı yavaş, sabırlı ve nazik olmalısınız. İhtiyacınız olan tüm kedi eşyaları ürünlerini hızlı kargo gönderimi, kapıda ödeme imkanı, orijinal ürün garantisi ve uygun fiyat avantajıyla online petshop mağazamız Petza.com.tr'den satın alabilirsiniz.

 


 

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Tüy Döker?

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.