Kedilerde Hamilelik Süresi Ne Kadar?

14-12-2020 11:12
Kedilerde Hamilelik Süresi Ne Kadar?

Kedilerin Hamilelik Süresi

En yakın dostlarımızdan olan kediler de insanlar gibi hamilelik sürecinden geçmektedirler. Kedilerin hamile kalma yaşı net olarak söylenemese de genellikle 6 ile 9 ay kadar sonra çiftleşme eğilimi göstermeye başlarlar. Bu durum kimi kedilerde daha erken görülürken kimi kediler de daha geç görülebilmektedir.

Kedilerin hamilelik süresi 57 ile 67 gün arasında değişiklik göstermektedir. Yani kedilerin hamilelik süresi ortalama olarak 2 ay sürüyor diyebiliriz. Bir kedi yılda 3 kez doğum yapabilmektedir ve her doğumda 2 ile 5 arasında yavru doğururlar. Sokakta yaşayan kediler doğumlara cins kedilere oranla daha adaptedirler ve daha rahat geçirirler. Cins kedi ırklarının doğum süreci daha zor geçebilmektedir.

 

Kedimin Hamile Olduğunu Nasıl Anlarım?

Kediler de insanlar gibi hamile olduklarında bazı belirtiler göstermektedir. Kedilerde hamileliğin ilk belirtileri üçüncü ve dördüncü haftada ortaya çıkmaya başlamaktadır. Kedinizin hamile olduğunu anlamanın ilk yolu meme uçlarının koyu pembe bir renge bürünmesidir. Ayrıca kedinizin artan iştahı da erken dönemde hamileliği anlama da önemli bir belirtidir. Kediniz karnına dokunmanıza asla izin vermiyorsa da büyük ihtimalle hamiledir.

 

 

Kedilerin Doğumu Ne Kadar Sürer?

Kedilerin hamilelik süresi sona erdiğinde doğum aşaması ortalama olarak 24 saatte tamamlanır. Kediler doğum aşamasında içgüdüsel olarak gizli, izbe yerleri tercih ederler ve evinizde kedinizin daha önce uyuduğu bu tür yerler var ise o alanı kedinizin doğumda rahat etmesi için önceden hazırlamanız tavsiyemizdir. Kedinizin doğum sürecinin başladığını fark ederseniz kedinize asla ama asla dokunmamalısınız. Kedinize doğum işlemi sırasında dokunmanız durumunda, kaslarını istemsiz şekilde sıkabilir ve bu durum yavruların boğulmasına, sakat kalmasına neden olabilir. Bu nedenle doğum sırasında kedinize asla elinizi sürmeyin. Kedinizin doğum süreci 24 saati aşarsa ve bir anormallik fark ederseniz vakit kaybetmeden hem kedinizi hem de yavruların sağlığı için yavruları veteriner hekime götürmeniz önemlidir. Kedinizin hamilelik ve doğum süreci sorunsuz geçse dahi doğumdan sonra hem anneyi hem de yavruları veteriner hekime kontrol amaçlı götürmeli kedi maması, yavru kedi maması, kedi yatağı, kedi tasması, kedi mama kabı, kedi taşıma kabı gibi yeni doğan yavru kedilerin ihtiyaçlarını da gidermelisiniz.


 


 

 

İlginizi çekebilir : Kediler Kaç Yıl Yaşar?

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.