Köpek Oyuncakları Gerekli Mi?

02-02-2021 00:15
Köpek Oyuncakları Gerekli Mi?

Köpek Oyuncakları Gerekli Mi?

Köpeklerimiz bizim bir nevi çocuklarımızdır ve bu sevimli dostlar için köpek oyuncakları ile oynamak harika bir aktivitedir. Onların bakımları, eğitimleri, sağlıkları ve mutlulukları bizlerin en dikkat ettiği huşular arasındadır. Onlar ne kadar mutluysa biz de bir o kadar mutlu oluruz. Çocuklarımızın eğitimi için belli bir yaştan itibaren ne kadar uğraştığımız ortada ve tıpkı onlar gibi köpeklerimizin de hem eğlenmeye hem de öğrenmeye ihtiyacı olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Aynı zamanda köpek oyuncakları köpeğimizin fiziksel ve zeka gelişimine katkıda bulunmakla birlikte hem yavru köpeklerin hem de yetişkin köpeklerin egzersiz ihtiyacını karşılar. Yavru köpek oyuncakları da köpeklerimizin büyüme sürecinde sağlıklı bir psikolojiye sahip olmasını da sağlamaktadır. Köpekler 3 aylıktan itibaren diş çıkarmaya başlarlar. Bu süreçte onların hem acısını azaltacak hem de kaşıntılarını giderecek oyuncaklara ihtiyaç duyulabilir. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre ip ya da plastik diş kaşıma oyuncakları köpeklerimizde diş taşı ve diş eti problemlerini azalttığı görülmektedir. Biliyoruz ki köpekler içgüdüsel olarak hareket eder ve bu diş çıkarma döneminde etraftaki her şeyi dişlerindeki kaşınmayı azaltmak için kemirebilirler. Nasıl ki bebeklerimiz için diş kaşıyıcı alıp onların rahatlamasını sağlıyorsak köpeklerimiz için de aynı özeni göstermek isteriz. Bu tür köpek oyuncakları bizlere köpeklerimize destek olmakta büyük oranda fayda sağlar.

Elbette sağlıkları için bir diğer gerekli şey ise egzersizdir. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerimizde de hareketsizliğe bağlı olarak obeziteyle karşılaşmak mümkündür. Bu da onların yaşamlarını aktif yaşlarında olumsuz yönden etkiler. Böylelikle obeziteyle ortaya çıkabilecek çeşitli hastalıklarla da karşı karşıya kalmak mümkündür. Düzenli olarak onlara uygun oyuncaklarla egzersiz yaptırmak onların yaşamlarını daha uzun kılmakla birlikte daha kaliteli bir yaşam sürmelerine destek sağlar. Yaptıkları egzersizle birlikte köpeklerimizin eğitilebilirlik oranı da artmaktadır. Örneğin, frizbi köpeğinizin türüne göre uygun bir oyuncaktır. Ona git ve getir komutunu öğretip egzersizlerini yaptırıp aynı zamanda da köpeğinizle aranızdaki bağı da güçlendirebilirsiniz.

Köpeğimizin psikolojik sağlığı da fiziksel sağlığı kadar önemlidir. Oyuncaklar köpeğimizin algılarını açarak psikolojisine katkıda bulunur hem de sıkılmalarını engeller. Sıkılganlık köpeğin ilerde git gide agresifleşerek depresyona girmesine neden olabilir. Elbette bu da hem yaşam kalitesini düşürür hem de saldırgan olmasına neden olabilir. Aynı zamanda pelüş oyuncaklar siz evde yokken köpeklerinizin yalnız hissetmemesine yardımcı olur. Onlarla arkadaş olur ve kendilerini mutlu hissedebilirler. Hatta tıpkı bebekler gibi bazı yavru köpekler o pelüş oyuncakla uyumak isteyebilir ki bu onların kendini soyutlamasını engeller.

Zeka gelişimi ise tüm bu bahsettiğimiz psikolojik ve fiziksel gelişiminin bütünüdür. Köpeğinizi ödüllendirmek için ona onun en sevdiği oyuncağını verebilirsiniz. Böylelikle sizin sözünüzü dinleyecek ve verdiğiniz komutları anlayıp uygulamaya başlayacaktır. Ya da köpeklerimizin zekalarını geliştirirken ve onları eğitirken kullanabileceğiniz oyuncaklar da vardır. Bu tür eğitici oyuncakları kullanmak köpeklerimizin zeka gelişimine katkıda bulunmamızı sağlar. Sesli köpek oyuncakları da onların seslere daha duyarlı olmasını sağlar ve sesleri ayırt etmelerine yardımcı olur. Köpeklerinizi daha da hareketlendirmek isterseniz sesli oyuncaklar uygun olacaktır.


Köpeğim İçin Oyuncak Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Her satın alacağımız şey için kısa kısa araştırmalar yaparız. Köpeklerimizin bizim için değeri yadsınamayacak kadar çoktur. Onlar için hep en iyisi olsun isteriz. Onlar hep mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürsün isteriz ve bunun için elimizden geleni yaparız çünkü köpeklerimiz bizim ailemizin bir ferdi olmuştur. Elbette köpek oyuncakları da seçerken köpeğimizin ihtiyacına, yaşına göre ve cinsine göre seçmemiz gerektiğini biliriz. Köpek oyuncakları; büyük köpek oyuncakları ve küçük köpek oyuncakları olarak zaman zaman ikiye ayrılmaktadır. Tüm bunlara ek olarak, köpeklerimizi mutlu etmek için çok para dökmemize gerek yoktur. Köpek oyuncakları fiyatları her bütçeye göre düzenlenmiştir. Mutlu olmak her canlının hakkıdır. Bu güzel canlıları mutlu etmek için satın alacağımız oyuncaklarda nelere dikkat etmeliyiz. Hadi bakalım;

  • Sağlık kurallarına uygun ve hijyenik olmalıdır.

  • Çabuk parçalanmamalıdır aksi halde köpeğimizin boğazına kaçabilir.

  • Köpeklerimizin en sevdiği renk ve şekillere göre oyuncaklar satın almalıyız.

Amacımıza göre seçim yapmalıyız. Örneğin, diş kaşımak için ya da köpeğinizi yatıştırmak için oyuncak satın alacaksanız. Farklı köpek oyuncakları tercih etmelisiniz.
 

 


 
 
 
İlginizi Çekebilir: Köpekler Kaç Yıl Yaşar?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.