Mavi Rus Kedisi

29-09-2020 18:18
Mavi Rus Kedisi

Mavi Rus Kedisi

 Mavi rus kedisi ya da orijinal ismiyle Russian Blue kedi ırkı isminden de anlaşılacağı üzere Rusya kökenli bir kedi cinsidir. İlk görüşte kendine hayran bırakan russian blue kedi ırkının yumuşak ve parlak gri tüyleri vardır. Etkileyici bakışları, insanlarla kurduğu yakın ilişkilerle russian blue kediler ülkemizde ve dünyada oldukça popülerdirler. Kediler hakkında bilgi sahibi olan herkesin bildiği üzere birçok özel ırk kedinin ne yazık ki genetik olarak birçok hastalığa yatkınlığı mevcuttur, russian blue kedi ırkının ise en şanslı olduğu konu doğal olarak ortaya çıkması ve genetik hastalıklara yatkınlığının bulunmamasıdır.

 Mavi rus kedilerin ortalama yaşam süreleri yaşadığı ortama, beslenme ve genel durumlara bağlı olarak 12 ile 17 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Yetişkinlik dönemlerinde erkeklerin ortalama ağırlıkları 4,5 ile 6 kilogram arasındayken, dişilerin yetişkinlik dönemlerinde ortalama ağırlıkları 4,5 ile 5 kilogram arasında değişebilmektedir.

 

 

Mavi Rus Kedisi Fiziksel Özellikleri

 Mavi rus kedi ırkının en belirgin fiziksel özelliği yumuşacık olan tüylerinin peluşu andırması ve renklerinin maviye çalan parlak gri renkte olması diyebiliriz. Mavi rus kedilerinin tüyleri nadir de olsa siyah ya da beyaz renkte de olabilmektedir. Mavi rus kedileri doğduklarında gözlerinin rengi sarıdır ancak bu sevimli canlılar büyüdükçe gözlerinin renkleri parlak yeşil rengine dönmektedir. Uzun bir surata sahip olan mavi rus kedilerinin kulakları da diğer ırk kedilere oranla uzundur diyebiliriz. Bacakları uzun ve kaslı yapıda olan mavi rus kedilerin kuyrukları uzundur.

 

 

Mavi Rus Kedisi Karakter Özellikleri

 Mavi rus kedi ırkı insanlarla iletişimiyle ve kurdukları duygusal bağ ile ünlenmiş kedilerdir. Ailesi dışında tanıdık simalara da her zaman sıcak bir yaklaşım sergileyen bu sevimli canlılar adeta insanların en iyi dostu olmaya aday kedi ırkıdırlar. Oldukça zeki canlılar olan mavi rus kedilere belirli düzeydeki eğitimleri kolaylıkla verebilir, birçok oyunu onlara öğreterek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Çocuklarla arası oldukça iyi olan mavi rus kediler diğer evcil hayvanlarınızla da oldukça iyi anlaşabilirler. Yaşadığı ortama çok kolay adapte olabilen bu sevimli canlılar zaman zaman başına buyruk hareket edebilmekte ve evden kaçma eğilimi gösterebilmektedir. Bu tarz istenmeyen durumlarla karşılaşıldığında kedinizi bulanların size ulaşabilmesi için kedinize isimli kedi künyesi takmanız ve iletişim bilgilerinizi bu künyeye yazmanızı tavsiye etmekteyiz. Kedi künyesi sayesinde kedinizin evden kaçması gibi istenmeyen durumlar yaşandığında kedi künyesi kedinizin eve geri dönüş bileti olacaktır. Genel karakter özellikleri itibariyle oldukça naif bir yapıları olan mavi rus kedilerinin miyavlama alışkanlıkları düşüktür.

 

 

Mavi Rus Kedisi Bakımı

 Mavi rus kedisi bakımı tüm diğer sevimli dostlarımızda da olduğu gibi önem ister ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için titizlikle yapılmalıdır. Mavi rus kediler mama konusunda çok fazla seçici olmasalar da ihtiyaçları olan protein, vitamin ve mineralleri yeterli seviyede almaları adına premium kedi maması ile beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Dostunuz için kedi mamasının yanında daima taze su bulundurmayı da ihmal etmemelisiniz. Doğru kedi maması tercihi yapıldığında diğer kedilere oranla oldukça az tüy döken mavi rus kedilerinin tüylerini haftada bir kez kedi tarağı ya da tüy toplama eldiveniyle taramanız tüy bakımı için yeterli olacaktır. Mavi rus kedi ırkının tırnakları çok çabuk uzar ve çevresine ya da size zarar vermemesi için rutin olarak kısaltılmalıdır. Kedinizin tırnaklarını kediler için özel üretilen kedi tırnak makası ile kısaltabilir ya da kedi tırmalama tahtası satın alarak doğal yollarla kedinizin tırnağını törpülemesine yardımcı olabilirsiniz. Kedi bakımı için ihtiyacınız olan kedi tuvaleti, kedi kumu, mama ve su kapları, kedi oyuncakları, kedi yatağı gibi tüm kedi eşyaları çeşitlerini online petshop mağazamız Petza.com.tr’den orijinal ürün garantisi ve uygun fiyatlarla, güvenle satın alabilirsiniz. Son olarak tüm evcil hayvanların ihtiyacı olan aşıları ve rutin veteriner kontrolleri düzenli olarak yaptırmayı unutmayınız.

 

 

 

İlginizi Çekebilir : Kediler Yıkanır mı?

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.